Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

OBRAZEM: Venkovní zápas NHL vyhrál Washington

Pittsburgh - Hokejisté Washingtonu zvítězili v sobotním utkání NHL pod širým nebem na ledě Pittsburghu 3:1. Zápas, který na stadionu pro americký fotbal provázel déšť, sledovalo v hledišti 68 111 diváků. Hvězdou večera se stal útočník Capitals Eric Fehr, který duel rozhodl dvěma góly.

Po bezbrankové první třetině se v 23. minutě ujali vedení 1:0 domácí Tučňáci zásluhou Jevgenije Malkina. Brankář hostů Semjon Varlamov, který dostal přednost před Michalem Neuvirthem, byl ale jinak bezchybný a zneškodnil 32 z 33 střel.

O vyrovnání skóre se postaral v 27. minutě v přesilové hře Mike Knuble, v 35. minutě pak šli Capitals po prvním gólu Fehra do vedení, které stejný hráč navýšil osm minut před koncem třetí třetiny. Z českých hokejistů zasáhl do hry pouze obránce Zbyněk Michálek, jenž v dresu Pittsburghu strávil na ledě téměř 20 minut.

Ovečkin by chtěl hrát venku pořád

Kvůli předpovědi počasí byl začátek utkání už na Silvestra posunut o sedm hodin, déšť a vítr, jimž se organizátoři chtěli vyhnout, přesto zápas zkomplikovaly. Nikdo z aktérů si ale nestěžoval. "Byl to jeden z největších zážitků v mém životě," prohlásil kapitán Washingtonu Alexandr Ovečkin, který stejně jako jeho protějšek Sidney Crosby vyšel v utkání bodově naprázdno. "Je neuvěřitelné, že fotbalisté tohle zažívají v každém zápase. Chtěl bych venku hrát pořád," dodal Ovečkin.

Pořadatelé věnovali zvýšenou pozornost kvalitě ledu. Viceprezident NHL pro hokejové operace Colin Campbell seděl při utkání hned vedle kluziště a při každé přestávce konzultoval situaci s rozhodčími i manažerem projektu Danem Craigem.

Dešťové kapky skrápěly hřiště po většinu zápasu, nejvíce pak na přelomu první a druhé třetiny. Nejhůř vypadal led podle zámořských novinářů v prvních deseti minutách třetí třetiny, kdy se místy tvořily kaluže a za pukem zůstávala na ledě viditelná stopa. V polovině poslední dvacetiminutovky si oba týmy netradičně ještě jednou vyměnily strany, aby v sílícím větru byly podmínky vyrovnané. "Nikdo si nestěžoval," poznamenal komisař NHL Gary Bettman.

Sidney Crosby:

"Beru to jako velké privilegium, že jsem mohl v tomto utkání nastoupit. Už mnohem lépe chápu, proč jsou hráči amerického fotbalu každý týden tak napumpovaní energií. Vycházet na stadion z tunelu a hrát hokej před tolika lidmi byl fantastický zážitek, o kterém možná nikdo z nás ani nesnil."

Další venkovní zápas je v NHL na programu už 20. února, kdy Calgary přivítá na McMahon stadium Montreal. Na ledě by se tak mohli objevit hned čtyři čeští hokejisté - útočník Flames Aleš Kotalík a trojice Tomáš Plekanec, Roman Hamrlík a Jaroslav Špaček v dresu Canadiens.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články