Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Obranu českého týmu na MS posílí Polák ze St. Louis

Praha - Obránce Roman Polák ze St. Louis posílí českou hokejovou reprezentaci na mistrovství světa ve Švýcarsku. Informaci dnes večer potvrdil tiskový mluvčí hokejového svazu Pavel Bárta. Dvaadvacetiletý Polák je šestou posilou národního mužstva z NHL, jeho tým ve středu vypadl v prvním kole play off s Vancouverem. K týmu, který ve čtvrtek odletí do dějiště MS z Prahy, se Polák připojí v pátek nebo v sobotu ráno ve Švýcarsku. "Je uvolněn, prošel prohlídkou a přiletí do Curychu. Momentálně mu hledáme letadlo," uvedl Bárta.

V širším výběru trenéra Vladimíra Růžičky tak je nyní 27 hráčů. Právě zadní řady týmu byly kvůli omluvě mnoha hráčů ze zámořské soutěže považovány za mírnou slabinu.

Bývalý juniorský reprezentant Polák, jemuž končí v týmu Blues smlouva, hrál v závěru sezony s pochroumaným ramenem. "Má ale zájem vše řešit až po mistrovství," řekl generální manažer Martin Urban. Podle něj český svaz už pro ostravského rodáka připravil pojistku a Polákův hráčský zástupce ji dnes odsouhlasil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články