Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Obránce Vykoukal by mohl zamířit do Plzně

Plzeň - Zkušený hokejový obránce Jiří Vykoukal, který po minulé sezoně zvažoval konec kariéry, by se mohl stát další výraznou posilou Plzně. Čtyřicetiletý dvojnásobný mistr světa bude s Indiány celý týden trénovat a pak se podle klubového webu rozhodne o dalších krocích. Vykoukal prakticky celou svou extraligovou kariéru strávil ve Spartě. Na konci ledna zamířil do Českých Budějovic, protože Pražané vypadli ze hry o play-off. Po sezoně se rozmýšlel, zda bude pokračovat a připouštěl, že by se do Mountfieldu v rozehrané soutěži vrátil.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Jihočeský klub se s majitelem čtyř zlatých medailí za triumfy v domácí soutěži dohodl na podmínkách smlouvy, ale Vykoukal se nakonec rozhodl, že nebude do dobře rozjetého týmu svým příchodem zasahovat. "Uvědomuje si, jak komplikovaný by mohl být jeho vstup do kabiny již zaběhnutého mužstva," uvedl v tiskové zprávě sportovní manažer českobudějovického klubu Josef Zajíc. "Jednání mezi námi a Jiřím Vykoukalem byla vedena velice korektně a přejeme mu hodně štěstí v další kariéře."

Vykoukal během kariéry působil také v nižších zámořských soutěžích v Baltimore a Hamptonu, pak i ve švédském MODO a finských klubech Blues Espoo a TPS Turku. V reprezentaci sehrál 172 zápasů a v domácí nejvyšší soutěži má na kontě 556 zápasů a 336 bodů za 71 branek a 265 asistencí.

Plzeňský tým okolo Martina Straky už v létě posiloval o zkušené hokejisty. Z Pardubic přišel do obrany pětinásobný mistr světa František Kaberle, který je momentálně na marodce, a také gólman Adam Svoboda, do útoku ze Sparty Ondřej Kratěna a z prvoligového Chomutova bouřlivák Radek Duda. V první čtvrtině soutěže vypomáhal týmu Jaroslav Hlinka, který se pak vrátil do švédského Linköpingu. Naopak v Plzni končí obránce Robert Schnabel, který přišel v průběhu sezony a zaznamenal v devíti zápasech jednu asistenci.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články