Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Obránce Polák přihrál v NHL na vítězný gól hokejistů St. Louis

New York - Obránce Roman Polák přihrál v pondělním utkání NHL v Calgary na vítězný gól hokejistů St. Louis. Po asistenci českého reprezentanta, který je v nominaci na únorový olympijský turnaj, se ve 39. minutě střelecky prosadil Patrik Berglund. Hosté ve třetí třetině přidali ještě jeden gól a zvítězili 2:0, jejich brankář Ty Conklin si připsal třetí čisté konto v sezoně. "Dnes odvedl fenomenální výkon," pochválil Conklina trenér St. Louis Davis Payne. "Vyhráli jsme díky němu hodně vyrovnaný zápas na hřišti soupeře. To se cení," dodal.

Pittsburgh vyhrál v New Yorku nad Rangers 4:2. Dva góly Penguins vstřelil Chris Conner, který byl povolán z farmy a k mužstvu se připojil teprve v den zápasu. "Tenhle zápas řadím nejvýš ve své kariéře," prohlásil po utkání Conner, který v letech 2006-2009 nastřílel sedm branek v dresu Dallasu.

Na pět zápasů protáhli svou vítěznou šňůru hokejisté Vancouveru, kteří porazili 3:2 Buffalo a v čele tabulky Severozápadní divize se bodově dotáhli na Colorado. O vítězství Canucks rozhodl ve 46. minutě svým prvním gólem v sezoně obránce Brad Lukowich.


Třiatřicetiletý Kanaďan si tak splnil svůj dávný sen. Už odmalička toužil
po tom, že jednou oblékne dres Vancouveru. Jenže ho draftovali New York
Islanders a během úvodních deseti sezon v NHL působil pouze v týmech ze
Spojených států. 

"Sen se stal skutečností," řekl po zápase nadšený Lukowich, který se trefil poprvé po 111 utkáních. "Byl jsem fanouškem Canucks od tří nebo od čtyř let. Stále mám doma z té doby několik dresů. Teď je budu moci předat svému synovci."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články