Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Obránce Novák míří do Jekatěrinburgu

Jekatěrinburg - Hokejový obránce Jan Novák odchází z Mladé Boleslavi a v příští sezoně bude hájit barvy ruského Jekatěrinburgu. V týmu nováčka KHL ho povede český kouč Marek Sýkora, jenž se s klubem dohodl na spolupráci začátkem minulého týdne. "Je to definitivní. Podepsal jsem smlouvu na rok s roční opcí navíc, tedy samozřejmě pro případ, že budou mít zájem obě strany," řekl Novák. "Je to nový tým, budu tam mít dobré podmínky a Jekatěrinburg je navíc velké pěkné město. Výhodou je určitě i přímý let do Prahy," vysvětlil svou volbu.

Před Novákem byl přitom ještě poslední rok ze smlouvy se Slavií. "Podle tabulkových hodnot je moje cena docela vysoká, takže by nebylo za současné situace jednoduché najít angažmá v extralize. Chtěl jsem sám někam ven," uvedl Novák. Slavii proto vypověděl smlouvu. "Slavia souhlasila a tím to bylo vyřízené. Nárok na kompenzaci má nyní snad jen v případě, že bych hrál někde v Čechách," přiblížil obránce s reprezentačními zkušenostmi.

Třicetiletý Novák se vrátí do Ruska po více než dvou letech. V sezoně 2006/07 oblékal dres Kazaně. Tehdy v ruské superlize odehrál včetně play off 48 zápasů a připsal si 12 bodů za dvě branky a deset asistencí. Poté se rodák z Havlíčkova Brodu přesunul do finského klubu Kärpät Oulu. Následoval první návrat do pražské Slavie, kde strávil do té doby celou extraligovou kariéru, krátké angažmá ve švédské Skelleftee a opětovný návrat do Slavie.

V pražském klubu se však stal v průběhu uplynulé sezony přebytečným a do konce ročníku vyztužil obranu nováčka z Mladé Boleslavi, které pomohl k záchraně v české nejvyšší soutěži. V celém ročníku odehrál 59 utkání, v nichž zaznamenal 18 bodů díky třem gólům a 15 přihrávkám.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články