Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Obránce Němec míří za koučem Sýkorou do Čerepovce

Čerepovec (Rusko) - Obránce Ondřej Němec opouští v Kontinentální lize CSKA Moskva a po třech letech se vrací do Čerepovce. Ve staronovém působišti bude svěřencem nově nastoupivšího českého kouče Václava Sýkory, pod nímž hrál již v týmu Lev Praha.

Ondřej Němec
zdroj: ČTK/AP autor: Petr David Josek

O jednatřicetiletého mistra světa z roku 2010, který nechyběl ani na letošním domácím šampionátu, byl přes stávající platný kontrakt s CSKA Moskva zájem. Kromě jiného i z extraligy, kde po jeho službách měli toužit v Třinci a ve Spartě.

Severstal, jemuž v uplynulém ročníku těsně unikl postup do play-off, získal práva na Němce za výběr v prvním kole draftu KHL 2016. V mužstvu by měl Němec hrát za totožných podmínek, jaké měl ve slavném CSKA.

Ondřej Němec: "Beru to velmi pozitivně. V CSKA jsem byl spokojen, organizace funguje bezvadně, což je hlavně zásluha Sergeje Fjodorova. Teď jdu do klubu, který velmi dobře znám. V Čerepovci jsem prožil dvě hezké sezony, navíc se znovu potkám s trenéry Václavem Sýkorou a Rostislavem Haasem, s nimiž jsem spolupracoval ve Lvu."

Vedení ruského celku, v němž působí i gólman Jakub Štěpánek, ho však toužilo získat zpět do svých řad bez ohledu na jmenování nového kouče Sýkory, jenž v klubu působil již v minulé sezoně na pozici konzultanta.

Němec v KHL působil kromě CSKA, Lva a Čerepovce také v Atlantu Mytišči, kde načínal minulou sezonu. Během ní odehrál v lize včetně play-off celkem 65 utkání a připsal si 20 bodů za pět branek a 15 asistencí. V extralize oblékal dres Vsetína a Karlových Varů, s nimiž dosáhl v roce 2009 na domácí titul.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články