Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Obránce Mozík má za sebou nováčkovský kemp v New Jersey

Newark - Talentovaný obránce Vojtěch Mozík, který v polovině června podepsal nováčkovský kontrakt s New Jersey, má za sebou nováčkovský kemp Devils. Jedna z klíčových opor extraligové Plzně posledních dvou sezon prožila náročné období, jež Mozíkovi navíc zkomplikovaly okolnosti cesty do zámoří, ale věří, že dokázal obstát.

Vojtěch Mozík byl poslední dvě sezony oporou hokejové Plzně
zdroj: ČTK autor: Milan Kammermayer

Začátek dobrodružství nebyl pro dvaadvacetiletého zadáka, který v NHL neprošel draftem a přesto se před více než měsícem dočkal dvouleté nováčkovské smlouvy, jednoduchý. Měl potíže s vízy, navíc mu do dějiště nedorazila zavazadla s výstrojí. Musel tak vzít zavděk vypůjčenými věcmi. "Pro žádného hokejistu tohle není příjemné, ale snad jsem to nějak zvládl," uvedl Mozík pro klubový web Plzně.
 
Jak moc dobře obstál, to nechce sám posuzovat. Od hodnocení jeho působení v kempu jsou jiní. Zpětnou vazbu však dosud nemá. "Jen mi tu říkali, že je super, že jsem poznal zázemí klubu a všechny lidi, co na stadionu pracují, včetně trenérů a vedení," řekl Mozík.
 
Kemp měl bohatý program. "Dopoledne začal trénink rozcvičkou, potom se šlo na led, následovala posilovna, oběd, individuální rozhovory, mítinky, rozbory u videa. Takhle to šlo každý den, kromě středy a soboty, kdy jsme hráli proti sobě hokej. Ve středu se konal turnaj třech proti třem a v sobotu už nás hrálo pět na pět," vyprávěl Mozík.

S Mozíkem byl v kempu Rudých ďáblů také Pavel Zacha
 
Po skončení kempu setrvá za mořem ještě týden. S přítelkyní si užívá dovolenou, ale už nyní vyhlíží tréninkovou dřinu, k níž sáhne po návratu. "Budu hodně trénovat. Jak doma na suchu, tak na ledě. Když mi to v Plzni dovolí, tak bych rád trénoval s Indiány," plánoval Mozík.

Vývoj v klubu, s nímž před dvěma lety oslavil mistrovský titul, nepřestal sledovat. "Klukům budu držet palce, ať už budu hrát kdekoliv. Na roky v Plzni nezapomenu i díky skvělým fanouškům, kteří se při přípravném zápase se mnou skvěle rozloučili," ujistil Mozík s vírou, že Západočeši budou hrát o nejvyšší mety. "Martin Straka si umí vytipovat ty správné hráče," řekl Mozík o olympijském vítězi z Nagana a současném generálním manažerovi. "Vždyť do Plzně před třemi lety přivedl i mě," dodal Mozík.
 
Do zámoří se znovu vrátí začátkem září na hlavní kemp před začátkem sezony. A doufá, že se na něm potká i s krajanem Patrikem Eliášem, jednou z nejvýraznějších postav klubové historie. "Teď jsem se s ním nepotkal, ale celý kemp se mnou strávil Pavel Zacha, který byl letos draftovaný. Byl jsem rád, že byl se mnou na začátek další Čech," pochvaloval si Mozík.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články