Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Obránce Kubina zvažuje tři nabídky z NHL

Ostrava - Tři nabídky z NHL zvažuje český hokejový obránce Pavel Kubina, který je po loňském odchodu z Philadelphie stále volný. Pětatřicetiletý trojnásobný mistr světa přitom prostřednictvím svého agenta Petra Svobody nevyloučil ani možnost, že do probíhající sezony už nezasáhne.

Kubina působil v minulé sezoně v dresu Philadelphie a po uplynutí kontraktu se s jiným klubem zatím nedohodl. Během výluky NHL nepůsobil ani v Evropě. "Aktuálně zvažujeme tři nabídky, které ale zatím nejsou takové, abychom je akceptovali. Myslím, že za tři čtyři dny budeme chytřejší. Situace se může velmi rychle změnit," řekl Svoboda.

Podle Svobody není vyloučeno, že by se vítěz Stanleyova poháru z roku 2004 závěru aktuální sezony úplně vzdal. "Pokud nedostane adekvátní nabídku, tak ta možnost tady je. Ale já jsem přesvědčený, že se to nestane. Na NHL rozhodně pořád má, byla by to škoda," řekl Svoboda.

Kubinu by v rozhodování mohlo příznivě ovlivnit i čekání na tisící zápas v NHL. K dosažení magické hranice mu schází 30 utkání, do vybrané společnosti by tak mohl vstoupit ještě na jaře.

"V NHL je velká událost, když se to někomu podaří. Pavlovi bych to ze srdce přál. Pro hokej a svou kariéru toho strašně moc udělal. Ale na druhé straně ho chápu, že v jeho situaci nemá zapotřebí vzít nabídku za každou cenu. On chce mít z hokeje hlavně radost a musí cítit, že mu celá organizace věří," uvedl Svoboda.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články