Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Obránce Kubina rozhodl o výhře Toronta na ledě Ottawy

Ottawa - Český hokejový obránce Pavel Kubina zajistil v sobotním utkání NHL dvěma góly výhru svého Toronta na ledě Ottawy Senators v prodloužení. Jedenatřicetiletý obránce nejprve vyrovnal v závěru řádné hrací doby stav na 3:3 a po 33 sekundách prodloužení rozhodl druhou trefou o výhře Maple Leafs. Za Toronto nastoupil poprvé po měsíční absenci kvůli zlomenině ruky Tomáš Kaberle a připsal si asistenci u první branky svého týmu.

Kubina rozhodl v prodloužení o výhře Toronta střelou mezi betony mladého brankáře Elliota, který měl podle ottawského kouče gólu zabránit. "Jeho výkony jsou nestabilní stejně jako celého zbytku týmu," prohlásil trenér Cory Clouston. "Předvedl několik dobrých zákroků, ale když se na to podíváme zpětně, bylo tam několik gólů, které mohl chytit. A my nejsme dost silný tým, abychom si mohli dovolit obdržet jednu nebo dvě laciné branky," dodal kouč Ottawy, jehož svěřenci získali alespoň bod, přestože první třetinu prohráli 0:2.

Brankář Tomáš Vokoun chyběl Floridě kvůli ušnímu zánětu v třetím zápase za sebou a jeho nepřítomnost se odrazila na počtu inkasovaných branek. Zatímco Vokoun ve svých posledních šesti vystoupeních dostal pouze sedm gólů, jeho náhradník Craig Anderson lovil stejný počet puků ze své sítě v New Jersey, kde Florida prohrála 2:7.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články