Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Obránce Kuba pomohl gólem k výhře Ottawy

Anaheim (USA) - Hokejisté Ottawy zvítězili v nedělním utkání NHL na ledě Anaheimu 4:3 po samostatných nájezdech a ukončili sérii čtyř porážek. Jedním gólem k tomu přispěl i český obránce Filip Kuba, který v úvodu třetí třetiny svou druhou trefou v sezoně dostal Senators do vedení 3:2. V dalším nedělním duelu uspěl rovněž hostující tým, Detroit zvítězil na ledě New Yorku Rangers 3:1. Vítězný druhý gól vstřelil dvě minuty před koncem třetí třetiny Daniel Cleary, pojistku do prázdné branky při power-play domácích přidal Kris Draper.

Hokejisté Ottawy vedli v zápase celkem třikrát, Kačeři však dokázali pokaždé velmi rychle odpovědět. Na první gól Jarkka Ruutua ve 13. minutě zareagoval už po 15 sekundách Ryan Getzlaf, po brance Jasona Spezzy v 16. minutě se za 31 sekund trefil Joffrey Lupul a po Kubově gólu vyrovnal za 50 sekund Corey Perry. Teprve v penaltovém rozstřelu Senátoři dominovali, úspěšní byli jak Alexej Kovaljov, tak Daniel Alfredsson. Naopak v dresu domácích se ze tří pokusů trefil pouze Getzlaf.

"Myslím, že naši hráči ukázali velkou odolnost," pochvaloval si trenér Ottawy Cory Clouston. "Na každý gól, co jsme dali, dokázal soupeř odpovědět hned při dalším střídání. To může být devastující, ale naše mužstvo má velký charakter," dodal.

Senators tak v Anaheimu úspěšně zakončili jinak nepříliš povedenou pětizápasovou cestu po hřištích soupeřů, z níž vytěžili pouhé tři body. Venku vyhráli poprvé od 28. října a Anaheim porazili prvně od finále Stanley Cupu v roce 2007, které tehdy Kačeři vyhráli 4:1 na zápasy.

Detroitským hrdinou byl Jimmy Howard

Hlavním strůjcem úspěchu Red Wings v zápase proti Rangers byl brankář Jimmy Howard, který zastavil 28 střel včetně trestného střílení, z nějž mohl Ryan Callahan v úvodu druhé třetiny zvýšit na 2:0 pro New York. Místo toho o deset minut později vyrovnal Pavel Dacjuk na 1:1 a zahájil tak obrat zápasu. "Většinu střel jsem viděl. A když jsem měl zakrytý výhled, podařilo se mi pokaždé zaujmout ideální pozici na špici brankoviště," uvedl Howard, jenž má stále statut nováčka NHL, jelikož v součtu s minulou sezonou odchytal jen 24 zápasů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články