Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Obnovenou Ligu mistrů vyhráli hokejisté Luley, Frölundu porazili 4:2

Lulea - Hokejisté Luley ovládli první ročník obnovené Ligy mistrů, když ve finálovém souboji vyhráli na domácím ledě nad dalším švédským celkem Frölundou 4:2. Hosté sice rychle získali dvoubrankové vedení a do 48. minuty vedli, ale Lulea díky třem využitým přesilovkám výsledek otočila. Získala tak novou European Trophy.

Lulea - Frölunda
zdroj: ČTK/ZUMA

Frölundě vyšel vstup do zápasu a po 17 sekundách z dorážky otevřel skóre Lundqvist. Ve 13. minutě zvýšil náskok hostů nejproduktivnější hráč soutěže Olimb, který doklepl puk po Johnsonově střele. Snížit mohl ve druhé třetině Cam Abbott, na druhé straně trefil tyč Lekhonen, který v polovině utkání nepřekonal brankáře Lassinanttiho ani po úniku.

Lulea se poprvé radovala ve 48. minutě, kdy hned po pěti vteřinách potrestal střelou od modré čáry Bohmovo vyloučení Näkyvä. Následně šel pykat na pět minut a do konce utkání po zákroku na Fabriciuse Fantenberg a domácí zápas otočili. V dlouhé přesilovce z pravého kruhu vyrovnal Slovák Cehlárik a z dorážky se prosadil Johan Forsberg. Výsledek ještě potvrdil 84 sekund před koncem v power play do prázdné branky Kukan.

Lulea - Frölunda 4:2 (0:2, 0:0, 4:0)

Branky a nahrávky: 48. Näkyvä (Cam Abbott), 49. Cehlárik (Fagerudd, Näkyvä), 54. J. Forsberg (Sandström), 59. Kukan (Sandström, Grandström) - 1. Lundqvist (Lehkonen, Fälth), 13. M. Olimb (Johnson, Görtz). Rozhodčí: Piechaczek (Něm.), Rantala - Suominen (oba Fin.), Schräder (Něm.). Vyloučení: 4:5, navíc Lundqvist 10 min., Fantenberg (oba Frölunda) 5 min. a do konce utkání. Využití: 3:0. Diváci: 6 300.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články