Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Obnovená premiéra Růžičkovi vyšla. Čeští hokejisté dali "čtyřku" Dánsku

Děčín – V první třetině vyšli naprázdno, pak se ale čeští hokejisté v úvodním utkání přípravné série Euro Hockey Challenge proti Dánsku rozstříleli a vyhráli 4:0. Hlavní měrou se o to zasloužil útočník Ondřej Roman, který se trefil hned dvakrát. Trenér Vladimír Růžička tak začal vítězně své třetí působení v pozici hlavního kouče národního týmu.

Vladimír Růžička na lavičce české hokejové reprezentace
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

Český tým nastoupil s devíti nováčky, debut v národním týmu si odbyli obránci Jank, Stříteský, Lukáš Kovář, Mozík, Vitásek a útočníci Filippi, Pohl, Zaťovič a Tomáš Zohorna. Hned po 62 vteřinách šel Jank pykat na trestnou lavici, ale Dánové prověřili Jakuba Kováře jen díky Kristensenově střele od modré čáry.

Následně v přesilovce měli šance Kousal a Nosek, ale před Galbraithem neuspěli. Pak se hrálo dlouho bez šancí, které nenabídly ani další přesilovky na obou stranách. Největší možnost měl v 18. minutě Svačina, který se prodral před dánského gólmana, ale ztroskotal na jeho betonu.

V úvodu druhého dějství český tým rozhodl. V čase 20:43 otevřel skóre svou premiérovou trefou v reprezentaci Radil, který po čtyřech sekundách potrestal Bruggisserovo vyloučení. Pardubický útočník po Kudělkově střele dorážel do odkryté branky. Hned za 28 sekund po Svačinově přihrávce zvýšil Roman a ve 24. minutě opět vítkovický útočník zakončil kombinaci druhé formace.

Snížit mohl Bjorkstrand, ale Jakub Kovář zasáhl lapačkou. Češi soupeře přehrávali, ale Nosek nepřekonal Galbraitha po úniku a neuspěl ani Petružálek. V 37. minutě už Nosek překonal dánského gólmana, ale bylo to až po přerušení a sudí Hribik s Hodkem gól neuznali.

Gólu se dočkal Nosek ve 48. minutě. V oslabení byl faulován a nařízené trestné střílení proměnil kličkou do bekhendu, kterou proslavil Švéd Forsberg. Vzápětí mohl přidal další gól Zatovič, který po úniku oklamal Galbraitha, ale v rychlosti trefil jen levou tyč.

Další možnosti na zvýraznění skóre měli Vondrka, Svačina nebo Filippi. Gólman Jakub Kovář udržel počtvrté v reprezentační kariéře čisté konto, pomohla mu i tyčka po střele Jespera B. Jensena.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Česko - Dánsko

ČR - Dánsko 4:0 (0:0, 3:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 21. Radil (Kudělka, Kousal), 22. Roman (Svačina), 24. Roman (Svačina, T. Zohorna), 48. T. Nosek z trestného střílení. Rozhodčí: Hribik, Hodek - Blümel, Bláha. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:0. Diváci: 3 328.

ČR: Jakub Kovář - Stříteský, Mojžíš, L. Kovář, Kudělka, Mozík, Jank, Vitásek, Gulaši - Smoleňák, Petružálek, Vondrka - Radil, Kousal, T. Nosek - Svačina, Roman, T. Zohorna - Pohl, Filippi, Zaťovič. Trenéři: Vladimír Růžička, Ondřej Weissmann a Jaroslav Špaček.

Dánsko: Galbraith - Bruggisser, J. Christensen, Kristensen, Jesper B. Jensen, Groenvaldt, K. Jensen, Hertzberg - M. Christensen, Green, Poulsen - Bjorkstrand, J. Jensen, Lie - Thinnesen, Andreasen, Svendsen - Nielsen, Lauridsen, Schultz. Trenér: Jan Karlsson

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články