Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Oba pražské celky i Kometa v European Trophy prohrály

Praha - Hokejisté pražské Slavie nenavázali na sobotní výhru na ledě švédského celku Lulea HF a v European Trophy prohráli na ledě TPS Turku 2:0, když nenašli recept na českého gólmana Marka Schwarze. Svěřenci trenéra Vladimíra Růžičky si tak připsali druhou porážku ze tří duelů. Ještě horší bilanci má Sparta, která neuspěla ani ve svém třetím vystoupení a prohrála v Lulee 1:2. Kometa Brno v sobotu zdolala Linköping, na HV 71 ale nestačila a prohrála 2:3.

Zklamání hráčů Sparty
zdroj: ČTK

Slavia si veze ze svého turné po severu Evropy tři body, když před vystoupením v Turku postupně prohrála ve čtvrtek ve Stockholmu s Djurgaardenem (2:5) a vyhrála v Lulee (2:1). V dnešním duelu se proti Slavii postavilo všech pět českých akvizic v dresu TPS. Vedle gólmana Marka Schwarze, který byl vyhlášen první hvězdou zápasu, nechyběly v sestavě již tradiční opory Turku Michal Birner s Tomášem Plíhalem a také další útočník Jakub Černý a bek Tomáš Mojžíš.

Dvě přesilovky Turku a jedna Slavie v úvodní třetině bezbrankový stav nezměnily a skóre otevřel v 23. minutě Marko Anttila. Slavia ztroskotávala nadále na Schwarzovi, domácí už také nedokázali vyzrát na gólmana Miroslava Kopřivu. Až dvě sekundy před koncem při přesilovce Turku, kdy hrála Slavia bez gólmana, se trefil Plíhal.

Spartě, která jako jediný z českých klubů hrála European Trophy i loni, se v tomto ročníku zatím nedaří. Po čtvrteční domácí prohře s HV 71 (1:4) a sobotní porážce na ledě Djurgaardenu (2:4) nebodovala ani v Lulee. Tam padly všechny branky ve druhém dějství. Ve 25. minutě otevřel skóre v přesilovce Sami Sandell, náskok domácích zvýšil Konstantin Komarek. Půl minuty před koncem třetiny snížil Petr Tenkrát, ale vyrovnat se už Spartě nepodařilo.

Kometa v sobotu zdolala Linköping 5:4 po samostatných nájezdech, proti HV 71 sice vyšly dvě přesilovky, ale na úspěch s týmem z Jönköpingu to nestačilo. O porážce Brňanů rozhodly po vyrovnaném průběhu zápasu dvě rychle inkasované branky v rozmezí tří minut v úvodu závěrečné dvacetiminutovky.

Kometa sice snížila tři minuty před koncem utkání po střele Romana Erata na rozdíl jediné branky, otočit výsledek a zopakovat sobotní obrat proti Linköpingu se jí už ale nepodařilo. "Chyběly nám už v závěrečné třetině síly. Z toho pramenily chyby a také inkasované branky," řekl kouč Brňanů Zdeněk Venera.

Atraktivního soupeře měly v přípravě doma také Karlovy Vary, které změřily síly s Ufou. Šampion Kontinentální ligy s českými hokejisty Miroslavem Blaťákem a Jakubem Klepišem vyhrál před 3 653 diváky v KV Areně 3:1. Ufě získali v polovině úvodní třetiny vedení 2:0 Klepiš s Pjotrem Ščastlivým. Ještě 35 sekund před pauzou snížil František Skladaný, ale konečnou podobu výsledku dal už ve 22. minutě Vitalij Proškin.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články