Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

O výhře Litvínova nad lídrem tabulky z Brna rozhodl Hanzl

Litvínov - Hokejisté Litvínova porazili v 7. kole extraligy Kometu Brno 4:3 po samostatných nájezdech a připsali si čtvrtou výhru v sezoně. Zápas rozhodl Robin Hanzl, který se prosadil i v normální hrací době. Kometa je i přes porážku v čele soutěže, jako jediný tým bodovala ve všech zápasech.

Domácí nevstoupili do utkání příliš dobře, již ve druhé minutě putoval na trestnou lavici Havelka, černožlutí se ale se štěstím ubránili. V 5. minutě se už ale Brněnští ujali vedení, když se střelou z mezikruží prosadil Tomáš Svoboda. V 8. minutě se poprvé ukázali i domácí, ale Kubinčákův pokus Trvaj s přehledem kryl. Další příležitost měl Hübl, který chytře tečoval Posmykovu nabídku od modré, ale Trvaj zakročil pravým betonem. V 11. minutě najížděl na brněnského brankáře z levého křídla Martynek, ale místo puku skončil v brance on sám. V 15. minutě se už Litvínov dočkal vyrovnání. Hanzl překvapil Trvaje rychlou střelou zápěstím.

V úvodu druhé části chytře tečoval puk před Francouzem Erat a v další šanci Čermák trefil pouze pravou tyč domácí branky. Při brněnské přesilové hře pálil opět Čermák, po něm i Kováčik, ale domácí brankář chytal výborně. Ve 32. minutě se radovali domácí, Stříteský tečoval Martinkovu nabídku a Trvaj byl bezmocný. Z vedení se však Verva těšila pouhých 81 vteřin, poté využil zmatků v domácí obraně dorážkou do odkryté branky Holec. V závěru druhé části mohli jít domácí do vedení, ale Jurčík svou šanci nevyužil. Naopak z protiútoku se prosadil Hruška.

Ve třetí třetině diváci příliš pěknou podívanou neviděli, hosté hráli ze zabezpečené obrany a domácím se nedařilo prosadit. Vyrovnat se povedlo až nečekanou ranou z levého křídla Balážovi, puk prolétl Trvajovi pod betony. Utkání poté dospělo až do prodloužení. V něm hráli domácí přesilovou hru čtyř proti třem, ale rozhodnout musely až samostatné nájezdy, ve kterých nádherným blafákem "vykoupal" Trvaje Hanzl a Litvínov si tak připsal bonusový bod nad lídrem tabulky.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih zápasu Litvínov - Kometa Brno

HC Verva Litvínov - HC Kometa Brno 4:3 po sam. náj. (1:1, 1:2, 1:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 15. Hanzl (Skelnička), 32. Stříteský (Martinka, Trávníček), 52. Baláž (Havelka), rozhodující nájezd Hanzl - 5. T. Svoboda (J. Svoboda), 34. Holec (Krejčiřík, Koreis), 39. J. Hruška (J. Svoboda). Rozhodčí: Fraňo, Kalivoda - Horinek, Kis. Vyloučení: 3:6. Bez využití. Diváci: 4698.

Litvínov: Francouz - Posmyk, K. Černý, Martinka, Stříteský, Sklenička, Havelka - Majdan, V. Hübl, Lukeš - Martynek, Hanzl, Trávníček - Kubinčák, Baláž, R. Pšurný - J. Černý, Jurčík, Rapáč, od 38. min. navíc Martin Frolík. Trenéři: V. Jeřábek a Rosol.

Brno: Trvaj - Kováčik, Žižka, Švrček, Bičánek, Valach, Malec, Valábik, Krejčiřík - Erat, L. Čermák, Dlouhý - T. Svoboda, J. Hruška, Jakub Svoboda - Holec, Petrovický, M. Hořava - Koreis, Dočekal, H. Zohorna. Trenéři: Venera a Oslizlo.

Vladimír Jeřábek (Litvínov): "Kdyby nám někdo řekl před zápasem, že půjdeme s Brnem do nájezdů, tak bychom to brali. Chtěl bych poděkovat klukům k týmovému výkonu. Bylo to vyloženě vydřené. Brno má kvalitní tým a hraje dobře. Mrzí mě gól na 2:2, který byl po chybě rozhodčích. Poté se stala situace, kdy jsme mohli jít do vedení, nepovedlo se a do vedení šlo Brno. Pak to bylo jen o tom, zda my to ubojujeme, nebo ne. A to se povedlo, takže klobouk dolů před klukama."

Zdeněk Venera (Brno): "Když to vezmu od konce, máme jeden bod, což není málo, ale také to není moc. Člověk si vždycky pomýšlí na dva na tři, když je to dobře rozehrané. Ale já si myslím, že zápas byl vyrovnaný a v nájezdech byli domácí lepší. Měli jsme trošku i smůlu, Čermák dal tyčku, poté v nájezdech jsme dali tyčku. Alespoň bod, domácí hrají doma dobře, takže před zápasem bychom i ten bod brali."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články