Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

O účast v Utkání hvězd NHL se uchází devět Čechů včetně Jágra

New York - Devět českých hokejistů včetně navrátilce Jaromíra Jágra figuruje na seznamu 127 hráčů, ze kterých mohou fanoušci vybírat účastníky Utkání hvězd NHL. V pořadí 59. All-Star Game se uskuteční 29. ledna příštího roku v Ottawě. Loni si v tradiční exhibici zahráli Patrik Eliáš a Martin Havlát, který letos ve výběru chybí.

Jaromír Jágr
zdroj: AP autor: Tom Mihalek

Mezi brankáři mohou fanoušci hlasovat pro Tomáše Vokouna z Washingtonu, na postu obránce je jediným českým zástupcem Marek Židlický z Minnesoty. V útoku jsou na výběr vedle Jágra také loňský účastník Utkání hvězd Patrik Eliáš z New Jersey, Tomáš Fleischmann z Floridy, Milan Hejduk z Colorada, úřadující šampion Stanleyova poháru David Krejčí z Bostonu, Milan Michálek z Ottawy a Tomáš Plekanec z Montrealu.

Devětatřicetiletý Jágr, jenž se vrátil do NHL po tříletém působení v Omsku, může navázat na předchozích devět startů v Utkání hvězd. Naposledy si v něm zahrál v roce 2004. Obhájci titulu z Bostonu mají na seznamu šest hráčů, stejně jako Anaheim, Chicago, Philadelphia a Pittsburgh. Ottawa, která hostí exhibici poprvé, má pět adeptů.

Fanoušci mohou hlasovat od pondělí 14. listopadu do 4. ledna na internetu a prostřednictvím aplikací mobilních telefonů. Stejně jako loni rozhodnou o nominaci jednoho brankáře, dvou obránců a tří útočníků. Zbylé hráče pro utkání určí vedení ligy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články