Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

O nule to není, jde o vítězství, říká Pavelec

Turku - Nejvydařenější zápas v sezoně dnes odchytal brankář Ondřej Pavelec. V reprezentačním dresu si připsal 27 úspěšných zákroků, ani jednou neinkasoval a výrazně se zasloužil o výhru národního týmu v Turku nad domácím Finskem na turnaji Karjala. Češi díky tomu mají šanci poprvé v historii aktuálně první díl seriálu Euro Hockey Tour vyhrát.

Ondřej Pavelec
zdroj: ISIFA

"O nule to ale není, jde vždycky o vítězství. Jsme strašně rádi, že se nám to podařilo," citoval Pavelce internetový server hokej.cz. "Kdyby se nám podařilo celkově vyhrát, hodně by to pomohlo sebevědomí. Na mistrovství světa nebudou tyhle výsledky podstatné, ale úspěch by nás povzbudil," řekl. Gólman Winnipegu působí při výluce NHL v extraligovém Liberci, kde ale nezáří. Severočechům se vstup do sezony nevydařil a svou vinu na tom má i Pavelec.

V reprezentaci ale dnes chytal výborně. "Bylo to hodně těžké utkání, ale my to odbránili. Myslím, že v prvních dvou třetinách jsme toho soupeři moc nedovolili," hodnotil Pavelec, který si v úvodních 40 minutách připsal celkem 12 zákroků. Ve třetí části byl ale ve větší permanenci. Hned ve 41. minutě zlikvidoval i trestné střílení, i když Hagman jej nakonec vůbec neprověřil.

Hvězdě finského výběru zůstal kotouč v kaluži vody, která nestihla zaschnout po úpravě rolbou. "To bylo důležité. Hagman ani nezakončil, ale už jsem několikrát viděl, že se stalo něco podobného. Kdyby tehdy soupeř vyrovnal, vypadal by závěr zápasu jinak," uvedl Pavelec, kterému ve třetí části jednou pomohla i horní tyčka.

O jediný český gól se postaral útočník Petr Nedvěd, kterému po finské chybě v rozehrávce přihrál Petr Koukal. "Myslím si, že jsme odehráli dobrý zápas. Je pravda, že Fini bruslili a docela dost nás tlačili, ale podařilo se nám je eliminovat. Často si to házeli po rozích, ale dokázali si i vytvořit dost šancí. Ondra ale odchytal super zápas," řekl kapitán národního týmu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih zápasu Česko - Finsko

Čtyřicetiletý matador věří, že v sobotu český tým souboj se sbornou zvládne. "Čeká nás vynikající soupeř. Rusové mají vždy vynikající tým a vyspělé hráče v situacích jeden na jednoho. Budeme muset opět výborně bránit a snažit se chodit do rychlých protiútoků," dodal Nedvěd pro Český rozhlas.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články