Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

O extraligové play-off usilují už jen tři týmy

Praha – Týmy Třince, Českých Budějovic a Kladna usilují o poslední postupové místo do předkola extraligového play-off. Do předkola postupují týmy ze 7.–10. místa. Poslední postupová pozice právě patří Třinci, ale během dvou zápasů, které zbývají do konce základní části extraligy, se před něj mohou dostat týmy Kladna nebo Českých Budějovic. V tzv. play out naopak již jistě skončí Znojmo a Mladá Boleslav.

Zápas Kladno - Plzeň
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Třinec dosud získal 69 bodů, České Budějovice na něj ztrácejí čtyři body a dvanácté Kladno pět bodů. Naděje Středočechů jsou už jen minimální, protože by museli z duelů na ledě vedoucí Slavie a předposledního Znojma vytěžit o šest bodů více než Třinec a zároveň o dva více než českobudějovický Mountfield.

Tým Kladna má navíc s Jihočechy i s Třincem horší bilanci ze vzájemných zápasů, která rozhoduje o pořadí v případě rovnosti bodů.

Kladno se tak už zřejmě může podobně jako Znojmo, které v neděli po porážce 2:5 v Plzni ztratilo teoretickou šanci na postup do play off, chystat na skupinu play out. Z té bude poslední tým hrát baráž o udržení v extralize s vítězem první ligy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články