Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Novým trenérem Třince je Tlačil, Marek zůstane na střídačce

Třinec – Hokejisty extraligového Třince povede nový hlavní trenér Jan Tlačil. U úřadujících mistrů vystřídal Pavla Marka, který však setrvá na střídačce a po sérii neuspokojivých výsledků se přesunul na pozici šéftrenéra týmu. Druhý kouč Ocelářů Břetislav Kopřiva v klubu naopak skončí. Oceláři jsou v tabulce před dnešním programem až na osmém místě. Ambiciózní slezský klub prohrál pět z posledních šesti zápasů, i když proti Plzni přišel o body až po kontumaci za neoprávněný start Filipa Pavlíka.

Marek, jenž vloni na jaře dovedl Oceláře k prvnímu mistrovskému titulu v historii, skončil na postu kouče po nedělní domácí prohře s Vítkovicemi. Nejprve měl extraligový tým opustit a zůstat jen ve funkci sportovního ředitele, vedení klubu však odpoledne znovu zasedlo a svoje rozhodnutí přehodnotilo: Tlačil bude mít na starost přípravu a koučink, Marek bude jako šéftrenér zodpovědný za výkonnostní cíl mužstva, kterým je postup do play-off. Klub tak opustí druhý trenér Kopřiva.

Hlavním problémem Třince v této sezoně jsou domácí zápasy, ve kterých má druhou nejhorší bilanci ze všech extraligových celků. Oceláři doma získali v devatenácti zápasech pouze 24 bodů, horší je jen pražská Slavia. V normální hrací době doma Třinečtí uspěli naposledy 4. prosince, kdy porazili Kometu Brno.

Dvaapadesátiletý Tlačil má za sebou angažmá v Českých Budějovicích a Mladé Boleslavi, kde loni v říjnu skončil. Naposledy působil jako jeden z regionálních trenérů sportovních center mládeže Českého svazu ledního hokeje. Tlačil, který již dnes vedl trénink Třince a premiéra na střídačce jej čeká večer v zápase 40. kola extraligy proti Liberci.

Je nám líto, video expirovalo.
Třinec mění trenéra

Třinec je čtvrtým týmem v sezoně, jehož vedení se rozhodlo změnit trenéra. Jako první byl krátce po polovině října odvolán mladoboleslavský Vladimír Jeřábek. Hráče Bruslařského klubu následně připravovali sportovní manažer Milan Hnilička s asistentem Vladimírem Hiadlovským, na konci listopadu pak mužstvo převzal Petr Novák.

Změna nastala také v Litvínově, kde místo odvolaného Vladimíra Kýhose tým převzal asistent Jiří Kučera. Kýhos se následně stal hlavním koučem Karlových Varů, kde vystřídal Václava Baďoučka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články