Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Novým prezidentem APK se stal vítkovický Pavlík

Praha - Novým prezidentem Asociace profesionálních klubů ledního hokeje (APK LH) byl na dnešní valné hromadě zvolen člen představenstva extraligových Vítkovic Aleš Pavlík. Ve funkci vystřídal obchodního ředitele a spolumajitele Slavie Ladislava Blažka. Za hlavní cíl pro nejbližší období si Pavlík vytkl urovnání vztahů mezi asociací a Českým svazem ledního hokeje (ČSLH). Zároveň uvedl, že APK podpoří předsedu svazu Tomáše Krále na volební konferenci 16. června, kde bude usilovat o znovuzvolení.

Hokej
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Pozici viceprezidenta bude nově zastávat Štěpán Poláš, který pracuje jako právník pro Kladno a střídá třineckého Marka Chmiela. Dalšími členy představenstva jsou liberecký generální manažer Ctibor Jech, zlínský generální manažer Karel Adamík a Jaroslav Veverka mladší z Chomutova.

Král, který byl na dnešním zasedání přítomen, získal mezi zástupci klubů podporu 13 hlasů. Kdo byl proti, ale nový šéf asociace neuvedl. "Nikdy se to neříkalo a já nebudu tím, kdo s tím začne," řekl Pavlík. Jméno jiného navrhovaného kandidáta nezaznělo. "Nevím, zda o tom v některých jiných klubech přemýšleli, ale Vítkovice, kde jsem spolumajitelem, avizovaly, že Tomáš Král by měl pokračovat," uvedl Pavlík. Podle něj má Král velkou šanci zůstat šéfem českého hokeje.

Věří, že se povede zažehnat určitou nevraživost mezi svazem a APK, jež vznikla kvůli několika neshodám v posledních měsících. "Svaz nemůže fungovat bez APK a stejně tak APK nemůže fungovat bez svazu," prohlásil. "Chceme také nastavit pravidla spolupráce poté, co jsme přešli pod řízení svazu," řekl Pavlík. Nově zvolené představenstvo má za úkol do 60 dnů nastavit, jak bude APK fungovat v dalším období.

Je nám líto, video expirovalo.
Nový šéf APK

Problematiku uzavření extraligy, která byla hlavním předmětem sváru a kvůli níž nebyla dosud uzavřena nová smlouva mezi APK s ČSLH, považuje za současné situace za jasně danou. "Vypovězením smlouvy jsme přešli pod řízení svazu. Ten rozhodl, že se bude hrát baráž, my jsme to vzali na vědomí a tak to bude," konstatoval Pavlík.

Pokračovat bude i hledání nového marketingového partnera extraligy. Kontrakt s BPA sport marketing vyprší po nadcházející sezoně. "Z formálních důvodů jsme se rozhodli, že poptávkové řízení bude ukončeno. Obratem se ale zahájila jednání s potenciálními partnery," uvedl Pavlík.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články