Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Novým generálním manažerem reprezentace bude Fischer, nahradí Hniličku

Novým generálním manažerem hokejové reprezentace se stane Jiří Fischer. Funkci převezme po Milanu Hniličkovi, pokud to 3. dubna schválí vedení svazu. Bývalý vynikající obránce dosud působil u týmu na pozici skauta hráčů působících v zámoří.

Jiří Fischer
zdroj: ČT sport autor: Petr Paseka

"Místo Milana Hniličky - pokud to výkonný výbor schválí - by se k nám plnohodnotně jako generální manažer připojil Jirka Fischer, který pro nás dělá skauting," řekl na srazu reprezentace v Praze hlavní trenér Josef Jandač.

Sedmatřicetiletý Fischer, jenž v NHL oblékal dres Detroitu a v roce 2002 s ním vyhrál Stanley Cup, je členem realizačního týmu v čele s Jandačem od roku 2016, kdy se mužstvo připravovalo na zářijový Světový pohár v Torontu. Funkci generálního manažera prozatím zastává neformálně.

Bývalý brankář Hnilička vydržel na pozici generálního manažera jen půl roku, poté co loni vystřídal Martina Ručinského. Skončit musel s ohledem na své politické ambice. Jakožto poslanec za hnutí ANO byl jmenován vládním zmocněncem pro sport.

Funkce se ujal oficiálně začátkem března. Olympijský vítěz z Nagana by se měl starat o strategii sportu a jeho financování. Na pozici asistenta generálního manažera setrvává i nadále Jan Černý. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články