Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Nový trenér Slavie: Mladší hráči musí umět vzít kritiku od starších

Praha – Byl dočasně vybrán, aby vzepjal hokejovou Slavii z extraligového dna. Petr Novák, který v kádru povede i svého o dvanáct let mladšího bratra Jana, prezentoval svůj plán v Hokeji den poté. Jeho šance zůstat v roli hlavního kouče i po reprezentační přestávce ukáže už úterní duel s Plzní.

Je nám líto, video expirovalo.
Nový kouč Slavie v Hokeji den poté

Negativní atmosféry, které čelil odvolaný Ladislav Lubina, se snažil nevšímat. "Také nám nebylo příjemné, že lidé, kteří fandí Slavii, křičeli proti ní. Obdivuji ho, jak se s tím vyrovnává a vyrovnal. Říkal mi, že je obrněný. Nechápal jsem, že to nadávání lidi stále bavilo," okomentoval vlastní pocity z posledních týdnů. Od svého předchůdce ihned přebíral informace. "Jsme spolu v kontaktu. Ještě spolu komunikujeme a zůstal mi Pepa Beránek jako asistent. Ten mi také pomůže," řekl.

Slavia propadává hlavně ve druhých třetinách, dostává po hrubých chybách hodně branek, celkově je z toho aktuálně poslední místo v tabulce. Na čem chce tedy Novák zapracovat? "Je to obrana a musíme zamakat i na koncovce. Samozřejmě při dnešním trendu pískání to chce více bruslit, aby nedocházelo k faulům hokejkou," uvedl.


"Sešívaní" jsou nejhorší týmem extraligy v počtu trestných minut a na hráčích byla v posledních utkáních vidět nechuť k hokeji. Co s tím? "Těžká otázka. Může za to klima v kabině. Ti starší musí poradit mladším, kteří to mají vzít a nemyslet si, že umějí všechno, když dostali smlouvu ve Slavii a hrají extraligu," řekl rázně.

Novák je přesvědčen, že hráči musí začít ve svých hlavách a přidat v obětavosti. "Je to o osobní zodpovědnosti hráčů, musí se plnit nejen systém, ale i vykonávat individuální činnosti na 110 %. Obětovat se jeden za druhého. Zastoupit toho, který chybuje. Pracovali jsme na tom v posledních dvou trénincích a doufám, že se mi to podařilo," prohlásil.

Záchranářskou misi už předváděl letos u juniorů, kde se mu povedlo tým zvednout. K áčku přešel stále jako hlavní trenér mladíků. V seniorské kategorii zažil sestup z extraligy před třemi lety v neúspěšné baráži s Mladou Boleslaví. "Doufám, že jsem se poučil. Hráči to tehdy nezvládli psychicky především v domácích utkáních. Snad se mi to tentokrát povede," uzavřel.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články