Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Nový slavil v Kladně narozeniny s Jágrem

Kladno - Blížící se 60. narozeniny oslavil nejlepší střelec v historii nejvyšší hokejové soutěže Milan Nový v exhibici s přehlídkou kladenských i českých hvězd minulosti a současnosti. Osobnosti, mezi nimiž byl Jaromír Jágr či po letech znovu pohromadě "blue line" Otakar Vejvoda mladší, Pavel Patera a Martin Procházka, si mohly vychutnat atmosféru na zcela zaplněném kladenském stadionu.

Utkání Hvězdy Kladna - Legendy ČR
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Zápas vyhrál reprezentační tým 4:3 po samostatných nájezdech. Před utkáním byly mimo jiné oceněny pamětními dresy národního týmu čtyři osobnosti. Nyní už bývalý prezident kladenského klubu Jaromír Jágr starší dostal dres s jedničkou, trikot s šedesátkou převzali oslavenci Nový, František Kaberle starší a Josef Horešovský. Minutou ticha byly uctěny již nežijící kladenské legendy.

Nový se postavil do první formace s Jágrem. Obě kladenské hvězdy se spolu potkaly v sezoně 1988/89 na ledě, kdy elitní střelec končil kariéru a Jágr ji rozjížděl. Fanoušci mohli vidět na ledě celkem čtrnáct hráčů ověnčených zlatem z mistrovství světa či olympijských her.

Po patnácti letech se na českém ledě představil Otakar Vejvoda mladší, jehož kariéru předčasně ukončily zdravotní potíže. Představil se nejen ve formaci s Paterou a Procházkou, ale i se svým otcem Otakarem Vejvodou starším.

Bezbrankový stav exhibice hrané na 3x15 minut prolomil až v 17. minutě David Pospíšil, který dostal do vedení Legendy České republiky. K vidění byla i neproměněná trestná střílení nařízená za fauly od Davida Volka a Oldřicha Válka či Jágrovo na kladenské straně. Vedle přehlídky technických fines začaly padat i góly. Libor Procházka, Petr Tatíček a Otakar Vejvoda mladší strhli vedení na kladenskou stranu. Vyrovnali David Volek a Radek Ťoupal. V nájezdech rozhodl Martin Maškarinec, Nový jako poslední aktér neuspěl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články