Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nový ročník NHL začne až v lednu, šéf ligy Bettman věří v celou sezonu s diváky

Nová sezona NHL by měla začít 1. ledna příštího roku, tedy o měsíc později, než vedení zámořské hokejové soutěže a hráčská asociace NHLPA dosud plánovaly. Před začátkem draftu to uvedl komisionář NHL Gary Bettman. Věří, že přes opožděný start a komplikace spojené s koronavirovou krizí by se mohla hrát soutěž v obvyklém rozsahu a s diváky v hledištích.

NHL a NHLPA sice dříve určily začátek prosince jako možný start další sezony s tím, že přípravné kempy by se otevřely kolem 17. listopadu. Bettman však opakovaně upozorňoval na to, že tato data se mohou změnit.

"Zatím jsme se moc nesoustředili na to, co se bude dít příští sezonu. Myslím, že je celkem jasné, že 1. prosinec byl vždy jen provizorním datem. Teď už je o dost jasnější, že bychom začátek nového ročníku směřovali k 1. lednu," uvedl Bettman. Datum začátku tréninkových kempů bude stanoveno později.

Jak hodnotit play-off NHL v "bublině"? A jaké to pro hráče bylo? Poslechněte si Hokej fokus podcast:

Rád by se vrátil ke standardnímu režimu, i když připustil, že na nastavení podmínek, za jakých se bude hrát, je ještě brzy.

"Věříme, že budeme moct odehrát sezonu v plném rozsahu, tedy s celou základní částí a s diváky v arénách," prohlásil Bettman.

"Je třeba si však vyjasnit ještě spoustu věcí, ne-li většinu, které navíc nemůžeme ovlivnit, než dáme našim záměrům a plánům finální podobu," dodal Bettman.

Již dlouho bylo zřejmé, že nejlepší hokejová soutěž světa nebude moct začít jako obvykle v říjnu, neboť před polovinou března byla kvůli pandemii koronaviru přerušena základní část minulého ročníku.

Znovu se začalo hrát 1. srpna ve dvou centrálních místech v Torontu a Edmontonu, kde se zapojilo do hry 24 z 31 týmů.

Play-off vyvrcholilo až 28. září, kdy hokejisté Tampy Bay zdolali v Edmontonu počtvrté Dallas, sérii vyhráli 4:2 na zápasy a oslavili druhý triumf ve Stanley Cupu.

Během 65 dnů v "bublinách" v obou kanadských městech bylo provedeno 33 174 testů na covid-19, přičemž ani jeden nebyl pozitivní.

"Klíčová byla v tomto ohledu spolupráce úplně všech, jichž se to týkalo. Od hráčů přes kluby až po jejich majitele. Ale jinak to ani nešlo, pokud jsme chtěli touhu dokončit sezonu proměnit v realitu," uvedl Bettman.

Po úterním úvodním kole draftu, který bude pokračovat dnes, je dalším zásadním datem pro NHL pátek, kdy se v 18 hodin SELČ otevře trh s volnými hráči.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články