Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

Novotný: Cítím velké zklamání, tahle parta už se asi nesejde

Praha - Čekání na medailový zisk od roku 2012 prožívá osobně v české hokejové reprezentaci útočník Jiří Novotný a hodně jej mrzelo, že tým s hvězdami typu Jaromíra Jágra či Jakuba Voráčka domácí mistrovství světa v Praze nezakončil na stupních vítězů. Jednatřicetiletý mistr světa z roku 2010 a majitel bronzů z let 2011 a 2012 po startu na šestém šampionátu za sebou litoval, že se hokejistům nepodařilo odvděčit skvělým fanouškům vítězstvím. "Je to samozřejmě obrovské zklamání. Byli jsme tady dlouho, dobrá parta, asi už se takhle nesejdeme," řekl Novotný.

Zklamaný Jiří Novotný po porážce s USA
zdroj: ZUMA autor: Joel Marklund
Je nám líto, video expirovalo.
Novotný: Čtvrté místo považuji za neúspěch

Svěřenci trenéra Vladimíra Růžičky cítili obrovskou podporu fanoušků; s výjimkou duelu s Francií v základní skupině a utkání o bronz je pokaždé hnala vyprodaná O2 arena. "Lidi byli fantastičtí po celý šampionát, za to jim hrozně děkujeme. I když jsme prohráli, tak skandovali. I pro ně jsme to chtěli urvat. Ale je to těžké. Vyhrát chce každý a bohužel se to nepovedlo," řekl útočník Jaroslavle, který startoval už na osmém mistrovství světa a nechyběl ani loni na olympijských hrách v Soči.

Nedělní boj o bronz s USA dokumentoval potíže českého týmu na celém turnaji. "Samozřejmě jsme to chtěli urvat, ale zase jsme prohrávali jako skoro ve všech zápasech. Za stavu 0:2 je to proti takovému týmu těžké. Dostali jsme pak třetí gól. Snažili jsme se, ale bohužel to nešlo," popsal Novotný marný boj o bronz.

Soupeře Češi přestříleli v závěrečném vystoupení na turnaji 39:13, nevzdávali se ani za stavu 0:3, ale stejně jako loni v Minsku proti Finsku a Švédsku v posledních dvou duelech o medaile neskórovali. "Byl tam i ve třetí třetině velký tlak, ale góly jsme nedali. Je škoda, že jsme nevstřelili za stavu 0:1 nebo 0:2 nějaký gól. Nepodařila se nám čtyřminutová přesilovka, bohužel jsme neskórovali a oni jo, takže se nedá nic dělat," dodal Novotný.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články