Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Novinky pro play-off: Dvacetiminutová prodloužení, všechny série ve stejný den

Praha – Tři dny po skončení základní části začne play-off hokejové extraligy. Stejně jako v předešlých letech vyřazovací boje zahájí souboje týmů, které se umístily na 7. až 10. místě. Pardubice, Vítkovice, Liberec a Slavia se utkají v předkole o dvě místa pro čtvrtfinále. Předkolo se bude hrát na tři vítězství, od čtvrtfinále budou týmy k postupu potřebovat čtyři výhry. Mistr extraligy poprvé získá novou trofej - Pohár T. G. Masaryka.

Je nám líto, video expirovalo.
V pondělí začnou v extralize boje o Masarykův pohár

"Letošní sezona byla jiná než předcházející. Před rokem i díky startu hráčů z NHL byla soutěž hodně vyrovnaná, tentokrát jsme byli v základní části svědky dominance Sparty, která si již ve 46. kole zajistila zisk Prezidentského poháru. Navíc na posledních místech se brzy oddělily Chomutov a Kladno," zhodnotil první část extraligového ročníku 2013/14 ředitel soutěže Josef Řezníček.

Stejně jako v předešlých letech se poslední zápasy sérií, pátý v případě předkola a sedmý v dalších fázích budou hrát do rozhodnutí. Všechna prodloužení však budou nově dvacetiminutová. "Chtěli jsme dát klubům větší šanci rozhodnout zápas při hře a ne v nájezdech," řekl Řezníček. O tom, že by extraliga hrála všechny duely až do rozhodnutí, se nyní neuvažuje. "To by mohlo být někdy zdlouhavé," uvedl Řezníček.

Na rozdíl od minulosti se budou hrát všechny čtyři čtvrtfinálové série v jeden hrací den. "Impuls přišel od televize. Vrátili jsme se k modelu, který byl před sedmi osmi lety. Televize sleduje utkání i z jiných stadionů. Proto jsme se takto dohodli s kluby," řekla Jana Obermajerová, předsedkyně představenstva a generální ředitelka BPA sport marketing.

Stejným způsobem jako před rokem se bude hrát i skupina o umístění na 11. až 14. místě. Litvínov, Karlovy Vary, Kladno a Chomutov čeká šest zápasů i přesto, že o účastnících baráže je rozhodnuto již nyní. Bez ohledu na výsledky budou Kladno a Chomutov bojovat o udržení mezi elitou s dvojicí prvoligových klubů. "O zrušení jsme vůbec neuvažovali. Je daný rozpis soutěže a takhle se dohraje," řekl Řezníček. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články