Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Nového plzeňského trenéra pokřtí Třinec, Hradec hraje v Litvínově

Praha - Extraligoví hokejisté naskočí po první reprezentační přestávce zpět do bojů o extraligové body. Plzeň s novým hlavním koučem Michalem Strakou změří v 19. kole doma síly s vedoucím Třincem. V totožné pozici bude na vítkovické střídačce Ladislav Svozil. Předposlední Ostravané přivítají Slavii, které se před pauzou dařilo a dokázala vyhrát bez ztráty bodu třikrát za sebou. Pořad Buly - hokej živě začíná dnes v 18:00, přímý přenos utkání Plzeň - Třinec  můžete sledovat od 18:20 na ČT sport a našem webu.

18:00 Plzeň - Třinec (ČT sport)

Plzeň po nepřesvědčivém vstupu do sezony odvolala Milana Razýma, jenž je podepsán pod ziskem historicky prvního titulu Západočechů v jejich historii. Asistenti Michal Straka s Jaroslavem Špačkem však zůstali, trenérský triumvirát doplnil Ladislav Čihák a Straku jeho bratr Martin z pozice generálního manažera a majitele klubu povýšil do role hlavního kouče, v níž dosud na extraligové úrovni nepůsobil. Michal Straka se na novou úlohu těší a touží po vítězné premiéře. "Že je to zrovna vedoucí Třinec, je vedlejší. Pokud se budeme držet stanovených věcí, pravidel, můžeme uspět s kýmkoliv. Mužstvo na to svou sílu rozhodně má. O tom jsem přesvědčen. Teď je na hráčích, aby to potvrdili," prohlásil Straka.

Třinec z posledních čtyř zápasů před reprezentační pauzou tři prohrál a v případě další ztráty může už ve středu první pozici teoreticky přepustit Litvínovu. Navíc má před sebou čtyřzápasový výlet po Čechách. Oceláři budou mezi prvními třemi zápasy nocovat na trase a domů se podívají až po nedělním duelu v Karlových Varech.

17:00 Vítkovice - Slavia

Vítkovice sáhly v reprezentační přestávce k výměně trenérů a už sedmitýdenní čekání na výhru v základní době se pokusí ukončit proti Slavii. "Od pondělka ale máme kompletní tým, a tak jsme pracovali hlavně na taktice a herních věcech. Jednoznačně nebereme nic jiného než výhru. Prostě musíme vyhrát, musíme se zvednout, a to znamená porazit Slavii," prohlásil trenér Ladislav Svozil, který Vítkovice již v minulosti vedl a na lavičce vystřídal Slováka Petera Oremuse.

Slavia mohla trochu litovat, že její úspěšnou sérii narušila přestávka. I přesto chce úspěšně navázat. "Ve Vítkovicích teď proběhla nějaká změna, takže se dá těžko říct, co od toho týmu můžeme očekávat. Já si myslím, že teď budou všechny zápasy hlavně o nás. My se na ně musíme co nejlépe připravit, musíme mít pocit, že do nich dáme všechno a že budeme hrát takovou hru, jakou chceme hrát my," uvedl asistent trenéra Josef Beránek.

17:30 Litvínov - Hradec Králové

Litvínov čeká souboj s Hradcem Králové. Severočeši vyhráli pět z posledních šesti duelů a mají na kontě stejně bodů jako první Oceláři. Budou tak čekat na jejich zaváhání, aby je v čele soutěže vystřídali, k tomu ale potřebují sami uspět.

Hradec Králové má naopak příležitost odkrojit z pětibodového manka, které má na svého středečního soka. A kouč Peter Draisaitl by v dalším průběhu soutěže rád viděl od svých svěřenců zlepšené výkony v arénách soupeřů. "Naše umístění je v pořádku. S místem a nasbíranými body můžeme být spokojeni. Musíme ale najít cestu, abychom víc bodovali venku," řekl Draisaitl.

18:00 Pardubice - Zlín

Páté Pardubice svedou souboj s posledním Zlínem, obhájcem titulu. "Zlín je přes postavení v tabulce velmi nepříjemný soupeř. Očekávám od nich perfektní obranu, obětavost, velké nasazení. Tito 'betonáři' nám moc nesedí, tak má trochu obavu, že se budeme hodně těžko prosazovat, ale něco jsme si k tomu řekli, tak uvidíme. Kdyby nám vyšel dobrý začátek, bude se hrát úplně jinak," řekl kouč Zdeněk Venera.

V sestavě Zlína se poprvé objeví v rámci hostování z Komety Brno útočník Jakub Svoboda, který by měl nastoupit v útoku s Čajánkem a Veselým. "Věřím, že se ve Zlíně nastartuje do herní pohody a pomůže nám zvýšit produktivitu," řekl kouč Rostislav Vlach. "Po reprezentační přestávce chceme vykročit k lepší sérii a úniku z posledního místa v tabulce. Pardubice doma z devíti zápasů jen dvakrát prohrály, my se pokusíme na jejich ledě urvat nějaké body," dodal Vlach.

18:00 Liberec - Olomouc

Liberec poté, co sklízel pochvalné ohlasy, jak se pod koučem Rostislavem Čadou herně zvedl, ale bez většího bodového přísunu, vyhrál před pauzou tři zápasy ze čtyř. Včetně duelu v Třinci. Nyní hostí osmí Bílí Tygři Olomouc. "Posunuli jsme se výš a teď nás čeká velký úkol tuto příčku neustále v každém utkání obhajovat, ne-li zlepšovat," uvedl trenér Čada.

Olomouc v reprezentační přestávce zasáhla nepříjemná rána: Ztratila svého nejlepšího dosavadního střelce Erika Hrňu, kterého si zpátky z hostování stáhl Třinec. Kohouti zase nazpět z prvoligové Třebíče povolali Petera Zuzina, který by měl uvolněné místo po desetigólovém Hrňovi ve formaci s Lašem a Hermanem obsadit. "Nejásáme, že je Hrňa pryč, ale taková byla dohoda a stalo se. Nemá smysl to dále řešit, věřím, že jeho góly dokážeme nahradit a budeme pokračovat ve sbírání bodů," řekl trenér Petr Fiala, jehož tým byl z posledních šesti zápasů pětkrát úspěšný.

18:00 Karlovy Vary - Mladá Boleslav

K zajímavé konfrontaci dojde i v Karlových Varech, kde se představí Mladá Boleslav. Energie v domácím prostředí vybojovala 18 ze svých 24 bodů a patří k nejlepším týmům soutěže v utkáních před svými fanoušky.

Mladoboleslavští jsou na tom velmi podobně, ale v opačném gardu. Nedaří se jim doma, venku vybojoval nováček 16 z celkových 22 bodů.

Zdroj
ČTK, hcslavia.cz, idnes.cz, mountfieldhk.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články