Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Panorama

Nikdy jsme se nepohádali, vzpomíná slavné trio Martinec, Novák a Šťastný

Česká televize v úterý večer uvede hokejový dokument Století Dynama. Ve snímku, který se ohlíží za zlatou érou východočeského klubu, vystupují i členové legendární formace Vladimír Martinec, Jiří Novák a Bohuslav Šťastný. Jak vzpomínají na slavné časy? Dokument Století Dynama sledujte od 20:20 na ČT sport.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Pardubické legendy o dokumentu Století Dynama

Co se jim vlastně vybaví, když se řekne pardubický hokej? "Vybaví se nám všechny ty tituly, ty dobré časy, které byly a které snad znovu přijdou," říká Martinec. "Za sto let se získalo šest titulů. V Pardubicích je sport číslem jedna. A doufám, že to tak bude pokračovat dál a výsledky se dostaví," doplňuje svého dlouholetého spoluhráče Šťastný.

Když přišli z dorostu do hlavního pardubického mužstva, trenér je dal do jedné útočné formace. Zbytek je historií. Společně slavili titul v sezoně 1972/73, zažili úspěch na mezinárodních akcích. Formace, která se zapsala výrazným způsobem do československé hokejové historie, spolu vydržela dlouhé roky.

V čem spočívaly její základy? "Týmová chemie je důležitá. Pokud to v týmu nefunguje a hráči si spolu nesednou, tak nejsou tým," myslí si Martinec. "Za celou dobu jsme se ani jednou nepohádali, uznávali jsme jeden druhého a měli k sobě respekt. To je základ," dodává Šťastný. "A musíte být i kamarádi mimo led," přidává Novák.

A jak věří svým nástupcům a současným hráčům Dynama Pardubice? "Dnešní tým je velice silný, jsou v něm tři mistři světa, přišel Roman Červenka. Ten tým se velice posílil o pozitivní hráče," myslí si Martinec, který stejně jako jeho dva bývalí spoluhráči věří, že Pardubice již brzy oslaví svůj titul číslo sedm.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články