Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Že jsem nebodoval? Hlavní je pro mě hrát o Stanley Cup, uvedl spokojený Voráček

V prvním utkání nové sezony se bodově neprosadil, ale po zápase bylo vidět, že mu to nevadí. Jakuba Voráčka hřálo vítězství nad Chicagem 4:3, které v rámci Global Series v Praze považoval za to nejdůležitější. Sám pak řekl, že se jednalo zřejmě o jeho poslední představení v české metropoli v dresu klubu z NHL.

Jakub Voráček
zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

"Někdy udělám 80 bodů za sezonu a nepostoupíme do play-off. Když udělám 50 bodů a budeme hrát o Stanley Cup, tak to je pro mě a Clauda (kapitán Giroux) v našem věku to hlavní," řekl po zápase Voráček, který nedávno oslavil třicáté narozeniny.

Elitní český útočník si jasně uvědomuje priority. Ve Philadelphii zažil pouze čtyřikrát vyřazovací boje, z toho jen jednou prošel aspoň do druhého kola. Na vítěznou sérii v play-off čekají Flyers osm let.

Je nám líto, video expirovalo.
Philadelphia porazila v Praze Chicago, Kubalík debutoval

Novou sezonu odstartovali podle představ, navíc v prestižním pražském provedení. "Byla to skvělá zkušenost. Chicago hraje zábavným stylem, mají šikovné hráče a hrají otevřený hokej. Bylo tam hodně situací nahoru-dolů. Myslím, že se to fanouškům muselo líbit," hodnotil Voráček po zápase.

"Nasazení bylo opravdu velké. Bylo tam hodně šancí, žádný tým nehrál 'zaďoura'. Bylo tam hodně přečíslení. Myslím si, že se hokej musel líbit. Doufám, že si to diváci užili a že se NHL vrátí příští rok zase sem," dodal Voráček.

Atmosféru vytvářela rekordní návštěva v pražské hale, když dorazilo 17 463 diváků. "Jsem rád, že jako taková byla dobrá. Myslím si, že to bylo dané tím hokejem, že kdyby to bylo bez šancí, tak se lidé do toho tolik nedostanou. Ale já jsem si to moc užíval. Myslím si, že to bylo hlasitější než na normálním zápase v Americe, což je velice pozitivní," prozradil oblíbený forvard Philadelphie.

Spekulovalo se, jestli na něj nedolehne tíha okamžiku. Přece jen byl ústřední postavou celé akce a zřejmě hlavním tahákem. "Nebyl jsem nervózní ani trochu. Příprava na zápas je stejná jako v Americe. Hala dá se říct podobná. Pro mě to byl další zápas. Bylo to hezké, ty ovace před zápasem. Ale jakmile se hodilo buly, tak jsem se soustředil na zápas," konstatoval.

Celé evropské turné si Voráček pochvaloval. "Jednalo se o dobrý teambuilding pro celý tým. Šli jsme v úterý na pivo, myslím si, že si to každý užil. Občas je tohle důležité, já jsem velký zastánce takových věcí. Hráli jsme dobře jako tým, takže bylo vidět, že jsme se semkli a dělali jsme všechno pro to, abychom dva body uhráli."

"Hodně kluků tady nebylo. Zjistili, že je to tady v Praze opravdu paráda. Asi to byl můj poslední zápas v Praze s NHL, moc jsem si to užil. Kluci hráli výborně, jsem za to rád," uzavřel Voráček.

Zdroj
ČT sport, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články