Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Zbořilovi roste sebevědomí a věří, že se teď v Bostonu prosadí

Konečně cítí velkou šanci. Hokejový obránce Jakub Zbořil má po odchodech dvou velkých opor defenzivy Bostonu Zdena Cháry a Toreyho Kruga možnost prosadit se v prvním týmu. Třiadvacetiletý bek zatím v NHL nastoupil jen do dvou zápasů v základní části sezony 2018/19 a teď doufá, že přidá další. Navíc hraje s hokejkou nalevo jako bývalé opory.

Třináctka draftu dostávala prostor už během přípravného kempu. Ve třetí obranné dvojici odehrál většinu času prvního týdne spolu s Kevanem Millerem, v pondělí pak nastoupil se stejně starým Jackem Ahcanem.

"Je to pro mě moc důležité a můžu udělat důležitý krok dopředu," věří mladý hokejista. "Soustředím se na každý trénink, dřu, abych dostal šanci a pak se v sestavě také udržel. Uvidíme, kam mě to dostane. O něco víc si věřím, když vím, že bych mohl týmu pomoct," dodal Zbořil.

Právě větší sebevědomí může hodně zvednout jeho šance. "Věřím si a vím, co na ledě dokážu. Dobré bruslení beru jako svou přednost. Ale myslím, že už obstojím lépe i v soubojích o puky v rozích hřiště. V tom jsem se zlepšil nejvíc," uvedl Zbořil.

I Jay Leach, kouč farmářského týmu Providence Bruins, Zbořila za minulou sezonu označil za svého nejlepšího obránce z hráčů mimo první tým. Brněnský rodák si během ní připsal v 58 duelech AHL 19 bodů za tři góly a 16 asistencí.

I spoluhráč Miller ho vidí hodně pozitivně. "Jake je skvělý hráč, velmi dobře čte hru, výborně bruslí a umí tvořit. Tohle je už druhý nebo třetí kemp po sobě, kdy nás dali dohromady. Myslím, že od první chvíle udělal velké pokroky. Umí se soustředit na detaily, což je něco, co dřív tolik nedělal. Poučil se, dospěl a já si užívám, že s ním mohu hrát," konstatoval obránce.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články