Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Zápasy mezi námi jsou vyhrocenější. Hrozně se těším, uvedl Kubalík před duelem s Detroitem

První zápas letošního vydání NHL Global Series ve Stockholmu se blíží. A pro českého útočníka Dominika Kubalíka z Ottawy bude hodně prestižní. Divizní souboj s Detroitem Red Wings je pro oba soupeře víc než jeden zápas základní části. A speciální je i pro Kubalíka. "Budu asi muset něco vypsat na tabuli, ale to k tomu patří," řekl před utkáním proti bývalému zaměstnavateli.

Je nám líto, video expirovalo.
Budu asi muset něco vypsat na tabuli, řekl Kubalík před zápasem s Detroitem

Právě z Detroitu byl Kubalík vyměněn na začátku července po jedné sezoně v týmu Red Wings za Alexe DeBrincata do Ottawy. "Vždycky, když se hraje s někým, kde jsem hrál, tak to je speciální. Dá se říct, že všechny kluky tam znám. Takže se na to těším. Budu asi muset něco vypsat na tabuli, ale to k tomu patří," uvedl Kubalík.

"Zápasy mezi námi jsou vyhrocenější, což je fajn. A ještě když je to v Evropě a já jsem tam hrál, tak je to takové plus, takže se hrozně těším," dodal.

Hokejové kabiny jsou všude stejné

Zdá se, že Kubalík si už na nový klub zvykl. Po slabším začátku sezony, kdy čekal na první bod až do osmého zápasu, se pomalu, ale jistě zvedá. V posledních šesti duelech vstřelil čtyři branky a přidal jednu asistenci.

"Začátek bývá vždycky takový, že člověk úplně neví, do čeho jde. Ale hokejové kabiny jsou tak nějak všude stejné, takže kluci mě přijali super, takže není nic, na co si stěžovat," přiznal.

Navíc bude zajímavé sledovat, jak se bude Kubalíkovi v nadcházejících zápasech ve Stockholmu dařit. Právě v rámci Global Series prožil premiéru v nejlepší lize světa před čtyřmi lety, kdy s Chicagem hrál v Praze proti Philadelphii. Není proto divu, že se mu vzpomínky na událost vybavily.

"Samozřejmě, že mě to napadlo. Věděl jsem, že ty myšlenky přijdou. Ale už je to docela dávno, abych řekl pravdu, takže jsem rád, že se to zase trochu oprášilo, a těším se na zkušenost tady," prohlásil.

Hrát v Evropě je vždycky speciální

Se stockholmským Globenem má navíc zkušenosti. "Už jsem tady byl několikrát, takže pro mě to nebylo úplně něco nového. A těšil jsem se hrozně, protože hrát v Evropě je vždycky speciální. Jsem hrozně rád, že jsme tady. Přijede rodina, člověk to bere hrozně příjemně takhle v sezoně," řekl Kubalík, jenž bude mít o motivaci postaráno.

Po náročném cestování už by měli být hráči plně aklimatizováni a připraveni. "Už je to docela v pohodě. Měli jsme o tom i kratší mítink, než jsme letěli, co bychom měli dělat, a co ne. Myslím si, že člověk to trochu cítí, ale je to pro všechny stejné. Myslím si, že jsme se s tím poprali docela slušně, a těšíme se na zápas," dodal Kubalík.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články