Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Zadina má za sebou premiéru v NHL. Doufám, že si zahraju hned v dalším zápase, uvedl po porážce

Debut si jistě představoval jinak, přesto věří, že dostane další příležitost mezi zámořskou elitou hned v následujícím utkání. Filip Zadina musel při svém prvním startu za Detroit strpět porážku se San Jose 3:5 a do statistik se významně nezapsal. Šanci na první gól by mohl mít v noci z úterý na středu v duelu proti Montrealu, se kterým má "nevyřízené účty".

Filip Zadina
zdroj: ČTK/AP autor: Paul Sancya

První zápas Zadiny už nemohl být o moc náročnější. Do Detroitu přijeli Sharks, jedni z největších favoritů na Stanley Cup v čele s hvězdami jako Brent Burns, Erik Karlsson, Joe Thornton nebo Joe Pavelski. Nechybělo ani české trio ve složení Tomáš Hertl, Lukáš Radil a Radim Šimek.

Zadina se mohl před duelem se San Jose alespoň naladit s parťákem Filipem Hronkem, který byl do prvního mužstva Red Wings povolán už dříve. Oba však byli na ledě u první inkasované branky hned ve čtvrté minutě zápasu. Detroit pak sice výsledek otočil, ale ani vedení 3:1 mu k bodům nestačilo.

Sharks čtyřmi brankami v řadě předvedli ve druhé polovině zápasu dokonalý obrat a kapitán Pavelski se blýskl hattrickem. Zadina tak byl po závěrečném hvizdu zklamaný. "Měli jsme dobrou první třetinu, ale zbytek se nepovedl. Snad dostanu šanci zahrát si v našem dalším utkání a bude to lepší," řekl devatenáctiletý útočník s pověstí kanonýra.

Podívejte se na rozšířený sestřih utkání Detroit–San Jose:

Do dějin své premiéry se Zadina mohl zapsat i střelecky, ale s jedinou ránou na hostující branku v samotném závěru neuspěl. Duel tak zakončil s bilancí -1 za účast na ledě při vstřelených a obdržených gólech a na ledě celkově strávil při 17 střídáních necelých 11 minut.

"Myslím, že byl dobrý. Nebyl skvělý, kdyby byl, tak by dostal víc než deset minut na ledě, ale byl dobrý. Chceme mu dát šanci, aby si to vyzkoušel," uvedl na adresu Zadiny trenér Detroitu Jeff Blashill.

Se svým výkonem nebyl tak spokojený ani český útočník, ale sám si uvědomoval, že to byl jeho úvodní duel mezi nejlepšími. "Nechtěl jsem myslet na to, jestli jsem nervózní před prvním zápasem. Snažil jsem se hrát co nejlépe, hrát s pukem. Ale nakonec to nevyšlo tak, jak jsme chtěli," musel připustit Zadina v reakci na promarněný náskok.

Šanci na nápravu s příchutí extra náboje by mohl mít Zadina hned v dalším utkání. Když si talentovaného útočníka na draftu 2018 nevybral Montreal ani Ottawa (a ještě Arizona), slíbil těmto týmům "pomstu" v podobě gólů, které bude v dresu Rudých křídel střílet klubům, jež neměly o Zadinu zájem.

Zdroj
nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články