Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Zadina byl u jediného gólu Detroitu, Red Wings ale padli podesáté v řadě

Zaznamenal asistenci u přesilovkové trefy týmu, ale nakonec se musel se svými spoluhráči před soupeřem sklonit. Útočník Filip Zadina byl u desáté prohry Detroitu za sebou, když tentokrát Red Wings nestačili na New York Islanders 1:4. Dvacetiletý pardubický odchovanec po pěti odehraných zápasech stále čeká na první vstřelenou branku v sezoně.

Filip Zadina
zdroj: ČTK/AP autor: Paul Sancya

Red Wings se krčí na dně pořadí NHL

Detroit prohrával po první třetině po brankách Anderse Leeho a Anthonyho Beauvilliera 0:2 a snížil v polovině utkání v přesilové hře. Zadina našel z pravého kruhu před brankou volného Tylera Bertuzziho, který ještě Semjona Varlamova nepřekonal, ale z dorážky už skóroval Dylan Larkin.

Jenže za šest minut vrátil Islanders rovněž v početní výhodě dvoubrankový náskok Jordan Eberle, který ještě v závěrečném dějství dovršil výhru. Byly to pro něj v 15. utkání v sezoně vůbec první góly. Detroit nebodoval poosmé za sebou a z uplynulých deseti utkání získal jen dva body.

"Je to další zápas, v němž se nám dařilo vytvářet si šance, ale neproměňujeme je a pak dá gól soupeř. Musíme najít cestu, jak být produktivnější," řekl Larkin.

Zadina, jehož si vybral Detroit loni jako šestku draftu, sehrál po příchodu z farmy z Grand Rapids z nižší AHL pátý zápas a na kontě má dvě asistence. V součtu s koncem minulého ročníku má v NHL bilanci pěti bodů (1+4) ze 14 duelů.

Nedaří se ani Chicagu, bodová série Kanea skončila

Těžkým obdobím prochází také Chicago, které doma podlehlo St. Louis 0:4. Blackhawks si připsali třetí výraznou porážku za sebou, když v předchozím dvojzápase s Coloradem podlehli doma 2:5, a venku dokonce 3:7.

"Odehráli jsme tři naprosto příšerná utkání. A je hodně frustrující, když jste u toho. Musíme se z toho dostat poctivou prací, dál makat a být prostě lepší," řekl zkušený bek poražených Brent Seabrook.

V první třetině se zapsali mezi střelce MacKenzie MacEachern a Jaden Schwartz, ve třetí pak zvýraznili rozdíl ve skóre Brayden Schenn a Tyler Bozak. Dvacáté čisté konto v NHL udržel díky 38 zákrokům Jake Allen.

V dresu poražených vyšli naprázdno nejen Dominik Kubalík s Davidem Kämpfem, ale po sérii 15 zápasů také jedna z klíčových postav Chicaga Patrick Kane. Skončila tak nejdelší bodová série této sezony, Kane si během ní připsal 24 bodů (11+13), předtím nebodoval naposledy 29. října při prohře 0:3 v Nashvillu. Jeho dlouholetý spoluhráč Jonathan Toews tak nebude zrovna v dobrém vzpomínat na 900. zápas v základní části NHL.

Devils inkasovali v první třetině pět branek od Buffala

Pořádně nastartovat se nedaří ani New Jersey. Zápas v Buffalu pro Devils skončil výpraskem 1:7. I proto se mužstvo krčí na předposledním místě Východní konference a po Detroitu je druhé nejhorší v soutěži.

Hokejisté New Jersey však v pondělí mohli sotva svoji bilanci vylepšit, když prohráli první třetinu 0:5. Během úvodní sedmiminutovky udeřili Jack Eichel, Jeff Skinner a Conor Sheary, který pak zvyšoval i na 4:0.

Až po šestém zásahu Sabres se prosadili i hosté, když skóroval Nico Hischier. U toho také zůstalo, přestože Devils vyslali na domácího brankáře Linuse Ullmarka 45 střel, což je jejich nové maximum v sezoně. "Dochází mi slova, abych vysvětlil, proč hrajeme takhle," řekl útočník poražených Taylor Hall. Jeho parťák Pavel Zacha měl nelichotivou bilanci čtyř minusových bodů.

Golden Knights uspěli potřetí v řadě, Anaheim zdolal Los Angeles

Bodová série pěti zápasů, během níž čtyřikrát slavili výhru a přemohl je pouze Boston, skončila New Yorku Rangers. Prohráli doma s Vegas 1:4, Golden Knights se naopak dočkali poprvé od začátku sezony třetí výhry po sobě. Hlavní podíl na ní měl útočník Alex Tuch, jenž se prosadil dvakrát v úvodních čtyřech minutách.

"Nebyli jsme připravení naskočit do zápasu naplno hned od začátku. Vypadali jsme líně," přiznal kouč poražených David Quinn.

V souboji dvou kalifornských celků přehrál Anaheim nejhorší celek Západní konference Los Angeles 4:2, a má tak na Kings k dobru čtyři body.

Výsledky NHL:

Buffalo - New Jersey 7:1 (5:0, 2:1, 0:0)
Branky: 7. a 17. Sheary, 3. Eichel, 5. Skinner, 20. Asplund, 25. V. Olofsson, 33. Jokiharju - 29. Hischier. Střely na branku: 32:45. Diváci: 15 422. Hvězdy zápasu: 1. J. Larsson, 2. Eichel, 3. Sheary (všichni Buffalo).

NY Rangers - Vegas 1:4 (0:2, 1:2, 0:0)
Branky: 36. B. Lemieux - 2. a 4. Tuch, 25. R. Smith, 27. Pacioretty. Střely na branku: 30:32. Diváci: 16 325. Hvězdy zápasu: 1. Tuch, 2. M. Subban, 3. Pacioretty (všichni Vegas).

Detroit - NY Islanders 1:4 (0:2, 1:1, 0:1)
Branky: 31. D. Larkin (Zadina) - 37. a 54. Eberle, 9. A. Lee, 14. Beauvillier. Střely na branku: 31:25. Diváci: 17 510. Hvězdy zápasu: 1. Varlamov, 2. Eberle, 3. Barzal (všichni NY Islanders).

Chicago - St. Louis 0:4 (0:2, 0:0, 0:2)
Branky: 3. MacEachern, 15. Schwartz, 49. B. Schenn, 59. Bozak. Střely na branku: 38:30. Diváci: 21 204. Hvězdy zápasu: 1. J. Allen, 2. MacEachern (oba St. Louis), 3. J. Toews (Chicago).

Anaheim - Los Angeles 4:2 (2:0, 1:2, 1:0)
Branky: 6. a 60. D. Grant, 10. Silfverberg, 27. Rowney - 27. MacDermid, 32. Prochorkin. Střely na branku: 20:36. Diváci: 15 434. Hvězdy zápasu: 1. Rowney, 2. D. Grant, 3. H. Lindholm (všichni Anaheim).

Zdroj
ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články