Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno

Zacha se dvakrát trefil, další Češi asistovali a Boston opět zvítězil

Po třech ztrátách hokejisté Bostonu opět vyhráli. K porážce Toronta 5:2 hodně přispěli čeští hokejisté v týmu - útočník Pavel Zacha dal dva góly, David Pastrňák, David Krejčí a Jakub Lauko asistovali. Jeden gól připravil také Martin Nečas a Carolina i díky tomu příspěvku porazila Buffalo 5:1.

Pavel Zacha (vlevo) a Taylor Hall se radují po Zachově gólu
zdroj: ČTK / AP autor: Frank Gunn

Zacha si své trefy schoval do závěrečné třetiny. Poprvé se prosadil v 50. minutě, kdy se šikovnou kličkou zbavil obránce T. J. Brodieho a přesnou střelou do horního rohu vrátil Bostonu dvoubrankové vedení. Podruhé se zapsal mezi střelce o tři minuty později po ryze české spolupráci. Pastrňák v rohu vybojoval puk, posunul ho Krejčímu a ten našel Zachu před poloodkrytou brankou. Pětadvacetiletý útočník uklidil puk za gólmana Ilju Samsonova a vstřelil jedenáctý gól v sezoně.

Ve druhé třetině bodoval Lauko. Útočník, který se do sestavy prvního týmu vrátil po téměř třech měsících, vybojoval puk v obranném pásmu, posunul ho rozjetému A. J. Greerovi, který i přes faul bránícího Davida Kämpfa vstřelil vítěznou branku Bostonu. Pro Lauka to byl třetí bod v tomto ročníku NHL.

Bruins uspěli po třech prohrách a před víkendovým Utkáním hvězd nadále drží první místo v lize. Toronto zůstává třetí. "Chtěli jsme před pauzou vyhrát. Zvlášť, když jsme nezvládli poslední tři zápasy. Celé utkání jsme hráli dobře a hlídali jsme si výsledek. Byl to výborný týmový výkon," řekl Zacha, jenž byl vyhlášen první hvězdou zápasu.

Druhé místo ve Východní konferenci i celé NHL okupuje Carolina, která zvítězila na ledě Buffala jednoznačně 5:1 a připsala si sedmou výhru v řadě. "Kluci hráli konzistentně a tvrdě pracovali. To byl základní stavební kámen naší výhry. Výborně jsme se vypořádali s několika absencemi a došli jsme si pro výhru," chválil svůj tým trenér Rod Brind'Amour.

Nečas v 11. minutě svou 100. asistencí v NHL připravil trefu pro Stefana Noesena. Český útočník se podepsal pod 12. vítězný gól v sezoně a v týmu Hurricanes je v tomto ohledu nejlepší. Bodoval v pátém utkání za sebou a se 47 body vládne týmové produktivitě.

V šestém zápase za sebou se prosadil Sebastian Aho. Nejlepší střelec Hurricanes v sezoně ve třetí minutě využil přesilovku a nasměřoval Carolinu k výhře. "Teď mi to tam padá, ale není to jen o mně. Dneska jde můj gól za Teuvem Teräväinenem, který mi poslal skvělou přihrávku. Obecně hodně těžím z práce spoluhráčů v útoku, nebo speciální přesilovkové formaci," řekl Aho.

Nejlepší střelec Buffala Tage Thompson nedohrál zápas kvůli zranění v horní části těla a jeho účast v Utkání hvězd je nejistá. "Rozhodnutí asi padne, až se vrátíme domů. Dnes nedohrál, ale jak na tom bude o víkendu, to si netroufám říct," uvedl trenér Sabres Don Granato.

Výsledky zápasů NHL:

Toronto - Boston 2:5 (0:0, 1:2, 1:3)
Branky: 30. Marner, 49. Järnkrok - 50. a 53. Zacha (na druhou Krejčí a Pastrňák), 27. Forbort, 33. Carlo, 43. Greer (Lauko). Střely na branku: 35:29. Diváci: 18 973. Hvězdy zápasu: 1. Zacha, 2. Ullmark, 3. Coyle (všichni Boston).

Buffalo - Carolina 1:5 (1:3, 0:0, 0:2)
Branky: 15. Tuch - 3. S. Aho, 11. Noesen (Nečas), 13. Burns,, 51. Stepan, 59. Martinook. Střely na branku: 30:34. Diváci: 14 166. Hvězdy zápasu: 1. Raanta, 2. Noesen, 3. Kotkaniemi (všichni Carolina).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články