Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

X faktor Pastrňák a pouto k Bruins. Jinde jsem v NHL hrát nechtěl, řekl Krejčí

Bronzové mistrovství světa ve Finsku a na něm obnovená spolupráce s Davidem Pastrňákem hrály v návratu Davida Krejčího do Bostonu velmi důležitou roli. Šestatřicetiletý hráč, který minulou sezonu strávil v extraligové Olomouci, podepsal s Bruins roční smlouvu v pondělí a těší se na 16. sezonu v kanadsko-americké soutěži. Doposud v ní hrál jen za Boston, v jehož dresu v roce 2011 vyhrál Stanleyův pohár.

Útočník Bostonu David Krejčí proti Ottawě
zdroj: ČTK/AP autor: Michael Dwyer

"Bruins byli jedinou volbou. Jsem moc rád, že jsme se domluvili," řekl Krejčí zámořským novinářům na telekonferenci. "Samozřejmě, že existoval i plán B, ale jinde jsem hrát nechtěl," podotkl hvězdný útočník. V rozhovoru pro deník Sport přiznal, že pokud by se do NHL nevrátil, pokračoval by v mateřské Olomouci.

Rodák ze Šternberka se do extraligy vrátil před rokem a v základní části i play-off byl nejproduktivnějším hráčem týmu. Celkem odehrál 56 zápasů a nasbíral 51 bodů (23+28).

"Bylo to ještě lepší, než jsem si myslel, že bude. Už jen to, že jsem mohl být každý den s rodinou. Budu si to pamatovat navždy, bylo to úžasné. Být doma, kde jsem vyrůstal. Byla to skvělá zkušenost a samozřejmě, že mi to bude chybět. Bude mi chybět rodina, přátelé, spoluhráči z minulé sezony. Ale cítím, že jsem zpátky, kam patřím," přiznal Krejčí.

Škola hrou s Pastrňákem

V uplynulé sezoně startoval na olympijských hrách v Pekingu i na mistrovství světa ve Finsku, na němž česká reprezentace získala bronzové medaile. A na zmíněném úspěchu měl velkou zásluhu, protože v 10 utkáních vstřelil tři branky a přidal devět asistencí. V kanadském bodování turnaje skončil šestý, ze spoluhráčů byl lepší jen Roman Červenka. Krejčí navíc mohl opět hrát v útoku s Davidem Pastrňákem, se kterým se znovu potká i v Bostonu.

"To byl určitý zlom v mém rozhodnutí vrátit se do NHL. Jak jsem s ním hrál, viděl jsem, co spolu ještě dokážeme. Bylo to docela fajn. Hodně jsme se spolu bavili a je to jeden z důvodů, proč jsem zpět. Abychom si spolu mohli opět zahrát," řekl s úsměvem Krejčí. 

David Pastrňák se raduje z branky s Davidem Krejčím
zdroj: AP autor: Winslow Townson

Fanoušci Bostonu věří, že po návratu českého forvarda nebo podpisu nového kontraktu s kapitánem Patricem Bergeronem mají Bruins poslední šanci na útok na Stanleyův pohár. Za rok by totiž měla odstartovat velká přestavba týmu. "Jsme plní odhodlání. Nevím, kolik let z kariéry nám ještě zbývá, ale vracíme se, aby se nám něco povedlo. Protože týmu věříme," konstatoval Krejčí. "Věřím, že mám ještě hodně co nabídnout. Vím, že se lidi baví o mém věku. Ale to je jen číslo. Cítím, že jsem v dobré formě," podotkl šestatřicetiletý útočník.

Krejčí dosud za Boston v základní části kanadsko-americké soutěže odehrál 962 zápasů s bilancí 215 gólů a 515 asistencí. V příští sezoně se může dočkat jubilejního 1000. utkání v NHL. "Je příjemné dosáhnout tisícovky v jednom dresu. Doufám, že se mi to povede, cenil bych si toho strašně moc," dodal Krejčí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články