Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vyvolávání jména? Byl to skvělý moment, řekl Hertl, jenž přiznal i dojetí při hymně

Když dal gól na 1:1, hala doslova explodovala. Český útočník San Jose Tomáš Hertl vstřelil první gól nové sezony NHL hned v úvodním ze dvou utkání v Praze proti Nashvillu, ale na výhru Sharks to nakonec nestačilo. Také proto měl po zápase smíšené pocity.

Tomáš Hertl slaví gól
zdroj: ČTK autor: Petr David Josek

Povedenou dorážkou překonal brankáře Nashvillu Juuseho Sarose a po gólu spustil klasickou gólovou oslavu v pokleku a se zaťatou pěstí. O2 arena propadla v nadšení a sborově skandovala "Tomáš Hertl".

"Byl to skvělý moment. Vím, jak to chodí v Evropě, pamatuju si to ze Slavie. Když skórujete, celý stadion křičí vaše jméno. Bylo to velmi speciální, moc jsem si to užil," uvedl šťastný střelec.

Trenér týmu David Quinn litoval, že na Hertla už ale nikdo gólově nenavázal. "Byl to výjimečný okamžik. Jsme za Tomáše rádi. Tým se tím inspiroval a hráli jsme potom lépe. Bohužel to byl jediný gól. Posledních 25 minut Nashville udával tempo. Myslím, že bychom mohli být produktivnější a efektivnější v přesilovkách," podotkl kouč Sharks ke hře svých svěřenců.

Přání, aby "doma" vstřelil branku, se Hertlovi splnilo, navíc před zraky blízkých. "Jsem rád, že u toho mohla být skoro celá rodina, na místě, kde jsem před deseti lety začínal. Viděli, že jsem dal gól. Za to jsem strašně rád, ale vítězství by bylo mnohem sladší. Ale není čas se nad tím vrtat, protože zítra je další zápas," hodnotil Hertl.

Emoce na něj přitom dolehly už před zápasem, když poslouchal českou hymnu. "Být doma a hrát za San Jose, být na tom ledě a vidět celou rodinu... Musím říct, že jsem byl hodně dojatý," řekla osmadvacetiletá hvězda klubu.

Není divu, že se Hertl neubránil vzpomínkám na známé prostředí. "Už jsem byl tady v roce 2004, kdy měl můj brácha mistrovství devátých tříd. Později jsem sem chodil na extraligu, pak jsem tady dva roky hrál. Vzpomínek odsud mám mraky. Vzpomínám, když jsem za Slavii proti Pardubicím sbíral perníky. Hrát tady zápas je něco neskutečného," prohlásil Hertl.

Ne vše ale vyšlo podle jeho představ. Sharks po srovnání třikrát inkasovali a nakonec podlehli Predators 1:4. "Byl bych radši, kdybychom vyhráli. Jsem rád, že jsem dal gól a mohl jsem si to užít. Ale užil bych si to víc, kdybychom vyhráli. Je to škoda, protože do půlky zápasu to bylo hodně vyrovnané, dal jsem břevno, Timo (Meier) dal břevno. Na konci druhé třetiny jsme na chvíli vypustili a to nás stálo zápas. Je to škoda. I tak jsem si to užil, ale s vítězným koncem by to bylo mnohem lepší," dodal Hertl.

"Atmosféra byla elektrizující. Tahle země miluje hokej. Byla to dost dobrá atmosféra, což jsme očekávali," doplnil Quinn k divácké podpoře.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články