Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Vrbata dal gól a na další přihrál, jeho Vancouver ale prohrál

New York - Gól a asistenci zaznamenal český útočník Radim Vrbata, jeho Vancouver ale nadějně rozehraný duel s Los Angeles ztratil. Canucks ještě v 58. minutě vedli 2:1, hosté však následně otočili skóre dvěma slepenými góly v rozmezí 53 sekund a zvítězili 3:2. Hokejisté Washingtonu porazili ve Winter Classic pod širým nebem v Nationals Parku Chicago s českým obráncem Michalem Rozsívalem rovněž 3:2.

Utkání Vancouver - Los Angeles
zdroj: AP autor: Darryl Dyck

Vrbata, který skóroval i v minulém klání proti San Jose, se nejprve podílel na úvodním gólu utkání. Ve 13. minutě v přesilové hře vypálil od levého mantinelu a odražený puk dopravil do sítě Alexandre Burrows. Na začátku druhé třetiny získali domácí hokejisté dokonce dvoubrankový náskok, když Vrbata přesnou střelou z voleje zakončil rychlý protiútok a připsal si svůj patnáctý gól v sezoně.

Hosté přestříleli soupeře v poměru 40:16, jenže dlouho nemohli vyzrát na Ryana Millera v brance Vancouveru. Až ve 35. minutě se po závaru před brankou prosadil Dwight King a snížil. Ve třetí třetině se zdálo, že domácí hráči náskok uhájí. Jenže na začátku 57. minuty byl možná trošku přísně vyloučen za hákování obránce Ryan Stanton a devět sekund před jeho návratem na led z trestné lavice vyrovnal Justin Williams.

Sestřih utkání Vancouver - Los Angeles:

Za necelou minutu pak dokonal obrat Jarret Stoll tvrdou ranou z kruhu pro vhazování. "Myslím, že dnes zaúřadovala spravedlnost, protože podle mě jsme v utkání jasně dominovali," prohlásil Justin Williams. "Měli jsme větší šance než domácí, a i když jsme je dlouho nemohli proměnit, ukázali jsme odolnost a trpělivost. A že se nikdy nevzdáváme, dokud není konec," dodal Williams.

Los Angeles se díky vítězství posunuli ve vyrovnané tabulce Západní konference na páté místo o bod před Vancouver, jenž má na šesté příčce 45 bodů stejně jako sedmé San Jose, osmý Winnipeg a deváté Calgary.

"Tenhle zápas je jedno z největších zklamání za hodně dlouhou dobu. Takhle ztratit oba body v samém závěru. Ach jo," povzdychl si gólman Vancouveru Miller, který si připsal 37 zákroků. "Ten druhý gól beru na sebe. Měl jsem si pohlídat bližší tyčku," litoval brankář, jehož tým nebodoval poprvé po pěti zápasech. "Vést skoro 57 minut a pak nemít ani bod, to je frustrující," konstatoval.

Utkání Washington - Chicago
zdroj: ZUMA autor: Brian Cassella

Brouwer rozhodl ve Winter Classic v závěru o výhře Washingtonu

Washington porazil v utkání Winter Classic Chicago 3:2. Zápas před 42 832 diváky na stadionu baseballového klubu Washington Nationals rozhodl 13 sekund před koncem v přesilové hře Troy Brouwer. Capitals v úvodní třetině získali dvoubrankový náskok, který pak ale ztratili.

V osmé minutě se dostal do úniku Eric Fehr a blafákem do forhendu překonal Coreyho Crawforda. Fehr, který se trefil dvakrát při Winter Classic v roce 2011 na Heinz Field v Pittsburghu, se stal se třemi přesnými zásahy nejúspěšnějším střelcem venkovních zápasů NHL v historii.

V polovině úvodní části si oba týmy vyměnily strany, aby se eliminovala možnost výhody pro jednoho z nich především kvůli odrazům slunce. Za čtyři minuty zvýšil z dorážky Alexandr Ovečkin. Za 98 vteřin se dočkali Blackhawks snížení, když se v přesilové hře trefil od modré čáry Patrick Sharp.

Sestřih Winter Classics Washington - Chicago:

Hned v úvodu druhého dějství se po chybě Chicaga dostal do úniku Ovečkin, ale Crawfordovi pomohla po jeho zakončení tyč. Vzápětí opět ruský kanonýr trefil i břevno. Po chybné rozehrávce domácích se ale radovali ve 24. minutě opět hosté, kdy po přihrávce Mariána Hossy doklepl puk do odkryté branky Brandon Saad.

Po šancích na obou stranách přineslo rozuzlení až vyloučení kapitána Chicaga Jonathana Toewse. Po zblokovaném Ovečkinově pokusu se trefil Brouwer z levého kruhu z otočky.

Výsledky čtvrtečních zápasů NHL:

Washington - Chicago 3:2 (2:1, 0:1, 1:0)
Branky: 8. Fehr, 12. Ovečkin, 60. Brouwer - 14. Sharp, 24. Saad. Střely na branku: 35:35. Diváci: 42 832, hráno pod širým nebem na stadionu Washington Nationals.
Hvězdy utkání: 1. Ovečkin (Washington), 2. Sharp (Chicago), 3. Brouwer (Washington).

Vancouver - Los Angeles 2:3 (1:0, 1:1, 0:2)
Branky: 13. Burrows (Vrbata), 24. Vrbata - 35. King, 58. Justin Williams, 59. Stoll. Střely na branku: 16:40. Diváci: 18 870.
Hvězdy utkání: 1. Doughty (Los Angeles), 2. Miller (Vancouver), 3. Justin Williams (Los Angeles).

Zdroj
ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články