Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vránovi návrat do sestavy St. Louis nevyšel, z vítězství se radoval Jiříček

Návrat do sestavy St. Louis neskončil pro Jakuba Vránu v NHL úspěšně. Český útočník v duelu s Columbusem nebodoval a Blues padli 2:5. Blue Jackets s obráncem Davidem Jiříčkem v sestavě vyhráli po třech nezdarech. Pošesté v řadě se radoval Edmonton, který po obratu zdolal Minnesotu 4:3.

Obránce David Jiříček v dresu Columbusu
zdroj: REUTERS

Columbus – St. Louis 5:2

Columbus do utkání proti St. Louis vstoupil dobře a ve 2. minutě se zásluhou Kirilla Marčenka dostal do vedení. Blues odpověděli zásluhou Roberta Thomase, ale ještě v úvodním dějství vrátil domácím vedení třetí hráč letního draftu Adam Fantilli.

Devatenáctiletý Kanaďan bodoval potřetí za sebou a dal tři góly v posledních dvou zápasech. "Hráli jsme opravdu sebevědomě. Věřili jsme jeden druhému a stále jsme se tlačili dopředu," řekl talentovaný útočník, který je s 16 body druhým nejproduktivnějším nováčkem NHL.

Po bezbrankové druhé třetině Blue Jackets rozhodli o vítězství v závěrečné dvacetiminutovce. Dvěma góly se o rozhodující trhák postaral Jegor Činachov a konečný výsledek zpečetil trefou do prázdné branky Alexander Texier. Vrána se vrátil do sestavy z pozice náhradníka.

Výhru Columbusu podpořil 41 zákroky Jet Greaves. Dvaadvacetiletý gólman v NHL naskočil podruhé a vychytal první výhru. "Kluci v poli odehráli skvělý zápas a výrazně mi pomohli," uvedl skromně.

Utkání nedohrál kanonýr Blue Jackets Boone Jenner. Nejlepší střelec týmu ho opustil ve 33. minutě poté, co ho do obličeje trefil pukem spoluhráč Ivan Provorov.

Edmonton – Minnesota 4:3

Edmonton po úvodní části hry vedl nad Minnesotou 1:0, Wild ovšem dvěma góly během 41 sekund druhé třetiny skóre zápasu otočili.

Divoký start druhého dějství podtrhl Connor McDavid, který v čase 21:21 srovnal na 2:2. Kapitán Oilers se blýskl další skvělou individuální akcí. Převzal puk na pravém křídle, stahovačkou kolem obránce Codyho Ceciho se dostal do střelecké pozice, ale místo zakončení ještě objel gólmana a zpoza branky zasunul puk za čáru.

Hostům vrátil vedení Connor Dewar, poté už však skórovali pouze Oilers. Na 3:3 srovnal Leon Draisaitl a obrat svou druhou trefou v utkání dokonal Evan Bouchard. "Není to o mně, ani o nikom jiném, je to o týmu. Když funguje tým, začnou fungovat i individuality," vysvětlil třetí nejproduktivnější bek ligy.

Oilers natáhli svou sérii na šest výher a posunuli se před Minnesotu na 11. místo Západní konference. "Nebylo to jednoduché, ale našli jsme způsob, jak dojít k výhře," prohlásil Ryan Nugent-Hopkins, který se na vítězství podílel čtyřmi asistencemi.

Florida – Pittsburgh 3:1

Počtvrté v řadě naopak prohráli hokejisté Pittsburghu. Penguins podlehli Floridě 1:3 a v tabulce Východní konference zůstávají na 12. místě.

Vítězství Panthers dvěma nahrávkami režíroval Anton Lundell. Floridský celek je na Východě třetí s tříbodovou ztrátou na vedoucí dvojici Boston, New York Rangers.

NHL:

Florida – Pittsburgh 3:1 (0:0, 1:1, 2:0)
Branky:
38. Ekman-Larsson, 47. Luostarinen, 60. Barkov - 29. R. Smith. Střely na branku: 33:27. Diváci: 18 640. Hvězdy zápasu: 1. Bobrovskij, 2. Luostarinen, 3. Lundell (všichni Florida).

Edmonton – Minnesota 4:3 (1:0, 2:3, 1:0)
Branky:
16. a 42. Bouchard, 22. McDavid, 39. Draisaitl - 21. Boldy, 21. Eriksson Ek, 32. Dewar. Střely na branku: 40:20. Diváci: 18 176. Hvězdy zápasu: 1. Bouchard, 2. Nugent-Hopkins, 3. McDavid (všichni Edmonton).

Columbus – St. Louis 5:2 (2:1, 0:0, 3:1)
Branky: 47. a 53. Činachov, 2. Marčenko, 18. Fantilli, 60. Texier- 15. a 58. Thomas. Střely na branku: 22:43. Diváci: 15 713. Hvězdy zápasu: 1. Činachov, 2. Greaves, 3. Marčenko (všichni Columbus).

Zdroj
ČTK, nhl.com, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články