Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Vrána před začátkem sezony: Stanley Cup budeme chtít obhájit

Do startu nového ročníku NHL zbývá 28 dní a v pozici vítězů do něj vstoupí hokejisté Washingtonu Capitals, v jehož dresu loni prorazil mimo jiné Jakub Vrána. Dvaadvacetiletý útočník se z farmy přesunul do prvního týmu a v 73 utkáních základní části nasbíral 27 bodů. Dalších 8 přidal v play-off a výrazně pomohl klubu z hlavního města USA vybojovat premiérový titul v historii.

Slavící Jakub Vrána
zdroj: Reuters/USA Today Sports autor: Geoff Burke

Euforii po zisku nejcennější trofeje si náležitě vychutnal a v současnosti už s velkým očekáváním vyhlíží novou sezonu. "Chtěl bych být ještě lepší než loni. Letošní ročník pro nás představuje další výzvu a pokusíme se obhájit Stanley Cup," řekl Vrána a dodal: "Myslím si, že bych mohl dostat důležitější roli v týmu a hrát třeba i v přesilovkách."

Dovolenou si pražský rodák zpestřil nezapomenutelným momentem. Hokejový grál totiž od hvězdného Alexandra Ovečkina zamířil do Česka a Vrána i spoluhráč Michal Kempný jej měli možnost ukázat fanouškům, rodině a přátelům. "Byl jsem rád, že jsem Stanley Cup dostal už na začátku léta a nemusel jsem nad tím moc přemýšlet. Den jsem si naplánoval a užil jsem si to. Ovi (Ovečkin) nám ho bezprostředně po vítězství příliš nepůjčil, a proto jsem byl rád, že jsem se s ním doma mohl vyfotit a ukázat rodině či nejbližším přátelům," prohlásil Vrána.

Je nám líto, video expirovalo.
Vítěz Stanley Cupu Jakub Vrána: Na větší tlak jsem připravený

Po příjemných povinnostech a autogramiádách se talentovaný forvard připravoval ve švédském Linköpingu, kde dříve působil. V současnosti pokračuje s kondičním trenérem extraligového Liberce Alešem Pařezem. "S Alešem spolupracuji už čtyři roky a jsem s ním maximálně spokojený. Na sezonu mě pokaždé nachystal parádně a kromě hokejové složky mi velmi pomáhá také po mentální stránce," ocenil přínos kouče Vrána.

Výměna na střídačce nebude problémem

V nejbližších dnech už se český útočník přesune do zámoří, kde došlo k několika zásadním změnám. Ve Washingtonu totiž skončil hlavní trenér Barry Trotz a nahradil jej dosavadní asistent Todd Reirden. "Barry dostal nabídku od Islanders, kterou přijal, ale myslím si, že Todd má mnoho zkušeností a situaci zvládne. Byl koučem obránců a na tuto šanci čekal dlouho," vysvětlil Vrána.

K výrazným rošádám v kabině proto dle jeho názoru nedojde. "Todd s hráči komunikoval už během loňského ročníku. Mně například dvakrát volal i teď v létě. Myslím si, že pod ním budou hrát všichni v klidu a že nám sezona vyjde," zakončil Vrána.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články