Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Vrací se do top formy, slyšel po hattricku Pastrňák. Český útočník měl speciální motivaci

Po roční odmlce pod jeho brusle opět padaly z tribun v utkání základní části NHL čepice všeho druhu. David Pastrňák hattrickem do sítě Philadelphie potvrdil, že jeho nevýrazné výkony jsou minulostí a hvězda Bostonu se dostává do tempa, na které jsou všichni příznivci Bruins zvyklí. Cítí to i jeho trenér, od něhož si český střelec vyslechl slova chvály.

Slavící David Pastrňák
zdroj: ČTK/AP/ autor: Charles Krupa

Pastrňák odstartoval cestu za prvním hattrickem v sezoně již ve druhé minutě. Využil výborné práce Taylora Halla a Erika Hauly při napadání a přesnou ranou z prostoru mezi kruhy otevřel skóre.

"Byl to pro naši lajnu důležitý gól. Získali jsme puk v útočném pásmu a rychle se dostali až k zakončení. Myslím, že nikdo z nás neměl kotouč na hokejce déle než vteřinu," pochvaloval si český kanonýr.

Druhou trefu Pastrňák přidal v přesilové hře o necelé čtyři minuty později, kdy ho ke skórování vyzval výbornou křižnou nahrávkou Brad Marchand. Hattrick uzavřel havířovský rodák přesilovkovou ranou z 37. minuty. "Byl to jeho večer, odehrál fantastické utkání a znovu ukázal, že je to vynikající střelec," ocenil výkon pětadvacetiletého kanonýra trenér Bruins Bruce Cassidy.

Pastrňákovi pomohl přesun do druhého útoku. V prvních zápasech si na nové spoluhráče zvykal, ale v posledních čtyřech se po boku Halla a Hauly rozjel. Vstřelil sedm branek a potvrdil pověst kanonýra. "Myslím, že celá naše formace odvádí výbornou práci. Hrajeme ve velké rychlosti, dokážeme dobře kombinovat a navzájem si vyhovět," řekl Pastrňák.

"Jsem moc spokojený s tím, jaké výkony Pastova formace v posledním období podává. Potřebujeme, aby byli úderní a produktivní. Což nyní do puntíku splňují. Věřím, že Davidovi tenhle hattrick pomůže, vrací se do špičkové formy," dodal Cassidy.

Situaci Bostonu včetně formy Pastrňáka a návratu Raska se věnoval Hokej fokus podcast:

Vítězný návrat do branky Bruins zažil díky střeleckému představení českého křídla Tuukka Rask. "Dnes jsem měl motivaci navíc, chtěl jsem uspět především kvůli Tuukkovi. Je to můj velký kamarád a jsem nadšený, že ho máme zpátky," řekl Pastrňák o finském brankáři, který se v brance Bruins představil poprvé od 9. června minulého roku.

Český útočník se jedenáctým třígólovým večerem vyrovnal Sydneymu Crosbymu a v počtu nastřílených hattricků mezi stále aktivními hráči se společně s kanadskou hvězdou drží na třetím místě. Lépe na tom je pouze ruská dvojice Alexandr Ovečkin (28) a Jevgenij Malkin (12). Mezi českými hokejisty Pastrňák nahání legendárního Jaromíra Jágra, který za svou kariéru nastřádal 15 hattricků.

Bostonský kanonýr díky třem trefám jako druhý Čech v ročníku překonal třicetibodovou hranici. Na nejproduktivnějšího Tomáše Hertla ztrácí z druhé pozice pouhý jeden bod. "Byl to ten typ zápasu, kdy mohl David nasázet klidně pět nebo šest branek," poznamenal trenér Cassidy.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články