Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Voráčkova Philadelphie schytala výprask v Buffalu, Hertl dvakrát asistoval

Jakub Voráček potvrdil pozici nejlepšího českého nahrávače v soutěži, ale velkou radost z toho mít nemohl. Ostřílený český forvard asistoval u jediné branky Philadelphie při prohře 6:1 v Buffalu. Hráči Sabres ukončili rekordní sérii proher, v NHL zvítězili po 18 zápasech. Přesně přihrával i Tomáš Hertl. Podílel se dokonce na dvou gólech hokejistů San Jose, kteří zvítězili 4:2 nad Minnesotou.

Tomáš Hertl se raduje se spoluhráči
zdroj: ČTK/AP

Buffalo - Philadelphia 6:1

Voráček se v 23. minutě podílel na kontaktní trefě obránce Ivana Provorova na 1:2. Český reprezentant vybojoval puk u pravého mantinelu pro Seana Couturiera, který zpoza branky našel ruského beka. Provorov otřel svou střelu o obránce Brandona Montoura a snížil na rozdíl jednoho gólu.

Zbytek zápasu však patřil Buffalu. Hráči Sabres vstřelili další čtyři branky a došli si pro první výhru po více než měsíci. Poprvé v pozici hlavního trenéra týmu NHL mohl slavit Don Granato. Prozatímní trenér, jenž Buffalo převzal 17. března, čekal na úspěch šest zápasů.

Dvěma góly v oslabení v rozmezí 37 sekund pomohl Sabres k hladkému vítězství obránce Montour. "Samozřejmě se nám ulevilo. Byli jsme frustrování, ale v kabině stále vládla pozitivní atmosféra, snažili jsme se navzájem podpořit. Dnes jsme odehráli dobrý zápas, což je vidět i na výsledku," uvedl šestadvacetiletý bek.

San Jose - Minnesota 4:2

V souboji San Jose s Minnesotou otevřel skóre v 25. minutě Rudolfs Balcers, který se prosadil po Hertlově asistenci. Odchovanec Slavie převzal na útočné modré pas od Brenta Burnse, zavezl kotouč do útočného pásma, kde si počkal na správnou chvíli pro přihrávku a přesnou žabkou našel rozjetého Balcerse.

Druhou gólovou nahrávku si český centr připsal v polovině třetí třetiny, kdy rozjel akci před vítěznou brankou Sharks. Na konci Hertlovy souhry s Erikem Karlssonem byl ruský bek Nikolaj Knyžov, který vstřelil svůj první gól v NHL a zvýšil na 3:1. Mats Zuccarello 13 sekund před závěrečnou sirénou snížil na 2:3, ale v poslední sekundě pojistil výhru San Jose trefou do prázdné branky Evander Kane.

Sharks vyhráli podruhé za sebou a přiblížili se příčkám zaručujícím play off na rozdíl čtyř bodů. "Musíme pokračovat ve výkonech, které předvádíme. Dobře bráníme a dokážeme si vytvořit šance v útoku. Myslím, že v poslední době nehrajeme špatně," řekl kapitán Logan Couture.

Winnipeg - Toronto 1:3 

Toronto zvítězilo ve Winnipegu 3:1 a bodovalo popáté v řadě. Základ k úspěchu položili Maple Leafs v první třetině, kterou po brankách Austona Matthewse a Zacha Hymana vyhráli 2:0. Matthews si 24. gólem v ročníku upevnil pozici nejlepšího střelce NHL. Americký útočník pošesté v sezoně otevřel skóre zápasu, čímž vyrovnal Davida Pastrňáka a Ondřeje Paláta, kteří této statistice vládnou.

Colorado - Arizona 9:3

Colorado v divokém zápase porazilo Arizonu 9:3. Aktivita Avalanche v úvodu utkání vyústila v rychlé vedení 5:1, ke kterému pomohl třemi góly finský útočník Joonas Donskoi. Prvních šest branek utkání padlo v rozmezí tří minut a 27 sekund mezi čtvrtou a osmou minutou. Donskoi uzavřel svůj hattrick gólem na 5:1 v čase 7:31, čímž stanovil nový klubový rekord. Nikdo z hráčů Colorada nestihl vstřelit tři branky v utkání rychleji.

Dvě branky dali Gabriel Landeskog a André Burakovsky, nejproduktivnější hráč týmu Mikko Rantanen si připsal gól a dvě asistence. K posunu do čela Západní divize bodově pomohlo Avalanche 14 hráčů.

Vegas - Los Angeles 2:4

Los Angeles vyhrálo ve Vegas 4:2 a ukončilo domácí vítěznou sérii Golden Knights po šesti zápasech. Kings rozhodli již v úvodních dvou třetinách po kterých vedli 4:1.

Výsledky NHL

Buffalo - Philadelphia 6:1 (2:0, 2:1, 2:0)

Branky: 55. a 56. Montour,10. S. Reinhart, 12. Lazar, 30. Fogarty, 36. Mittelstadt – 24. Provorov (Voráček). Střely na branku: 27:32. Bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. Fogarty, 2. Montour, 3. Bryson (všichni Buffalo).

Winnipeg - Toronto 1:3 (0:2, 1:1, 0:0)

Branky: 38. Morrissey – 5. Matthews, 11. Hyman, 37. Kerfoot. Střely na branku: 27:26. Bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. Matthews, 2. Marner (oba Toronto), 3. Morrissey (Winnipeg).

Colorado - Arizona 9:3 (5:2, 1:1, 3:0)

Branky: 5., 7 a 8. Donskoi, 5. a 57. Burakovsky, 39. a 52. Landeskog, 6. Bellemare, 47. Rantanen – 5. Bunting, 19. Ekman-Larsson, 38. Garland. Střely na branku: 38:31. Bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. Donskoi, 2. Landeskog, 3. Rantanen (všichni Colorado).

San Jose - Minnesota 4:2 (0:0, 2:0, 2:2)

Branky: 25. Balcers (Hertl), 30. Donato, 51. Knyžov (Hertl), 60. E. Kane – 49. Kaprizov, 60. Fiala. Střely na branku: 33:28. Bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. Burns, 2. Hertl, 3. Knyžov (všichni San Jose)

Vegas - Los Angeles 2:4 (0:2, 1:2, 1:0)

Branky: 30. W. Karlsson, 44. Theodore – 2. Athanasiou, 18. L. Andersson, 33. Anderson-Dolan, 37. Iafallo. Střely na branku: 41:30. Diváci: 3950 (omezený počet). Hvězdy zápasu: 1. Petersen, 2. Athanasiou (oba Los Angeles), 3. Theodore (Vegas).

Utkání Vancouver - Calgary bylo odloženo.

Zdroj
ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články