Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Voráček zařídil vítězství nad Vancouverem, Faksa pomohl Dallasu v Arizoně

Útočník Jakub Voráček skóroval v NHL po devíti zápasech a vítězným gólem rozhodl o triumfu hokejistů Philadelphie 2:1 nad Vancouverem. Kladenský rodák se stal druhou hvězdou večera. Nejlepším hráčem byl zvolen brankář Carter Hart, který se na osmé výhře Flyers v řadě podílel 41 zákroky.

Jakub Voráček se spoluhráči slaví gól
zdroj: Reuters

O třetí zásah se v přesilovce postaral Faksa, který před brankou Coyotes tečoval střelu zadáka Mira Heiskanena. Arizoně stačilo na srovnání 61 sekund, zápas však rozhodl v divoké závěrečné části Tyler Seguin.

Voráček měl blízko k brance už ve 12. minutě, kdy se ze středního pásma prosmýkl obranou Canuks a dostal se až před gólmana Jacoba Markströma, ale puk nedokázal nadzvednout a trefil jeho beton. Philadelphia se prosadila v závěru úvodní části v přesilové hře z akce, která začala u Voráčka a skončila u Seana Couturiera. Voráček si ale asistenci nepřipsal.

Chvíle devětadvacetileté opory Flyers přišla ve 24. minutě. Útočník Phil Varone využil zaváhání obránce Canucks Christophera Taneva, jemuž sjel kotouč na útočné modré z čepele, a vyslal Voráčka do samostatného úniku. Český útočník se nenechal rozptýlit atakujícím Alexandrem Edlerem, pohrál si s pukem a forhendem našel mezeru u Markströmovy tyče. Mistr světa z roku 2010 bodoval počtvrté v řadě.

O necelé dvě minuty později jeli tři domácí hráči sami na švédského brankáře, ale neprosadili se a z protiútoku udeřil Brock Boeser. Jednadvacetiletý Američan využil Hartova zaváhání, když si vyjel až do levého kruhu, aby zabránil Brandonu Sutterovi v šanci.

Vyrovnání však brankář Flyers odmítl. Nejvýrazněji se vyznamenal v 55. minutě v početní výhodě Canucks. Nikolaj Goldobin zakončoval do odkryté branky, jenže Hart ho v pádu rukou vychytal.

Hart se stal čtvrtým gólmanem v historii NHL, který před 21. narozeninami vychytal sedm výher v řadě. Rekord drží od roku 1995 s osmi triumfy za sebou Jocelyn Thibault. "Tímhle se nezabývám. Chci vyhrávat. To je náš cíl," řekl dvacetiletý hrdina pensylvánského týmu. "Chytá pozoruhodně. Ten zákrok proti Goldobinovi, to byl téměř zázrak," chválil Harta Couturier.

Philadelphia se výrazně přibližuje play-off. Zatímco před Utkáním hvězd na něj ztrácela 14 bodů, nyní už jen pět, byť Columbus sehrál o dva duely méně. "Věříme si. Puky se odráží naším směrem a v klíčových okamžicích se nám daří," dodal Couturier, s 21 trefami nejlepší kanonýr mužstva.

Mezi střelce se zapsal i střední útočník Radek Faksa, jenž pomohl Dallasu porazit 5:4 Arizonu. Stars se radovali z pátého vítězství za sebou. Domácím vyšel fantasticky nástup do závěrečné třetiny, v níž během 71 vteřin otočili skóre z 1:2 na 4:2.

Toronto rozstřílelo Anaheim 6:1. Ducks prohráli čtvrté utkání po sobě. Čtyřmi body (2+2) se vyznamenal útočník Andreas Johnsson. Poprvé v dresu Maple Leafs bodoval bek Jake Muzzin, který přišel před týdnem z Los Angeles. Vítěz Stanley Cupu z roku 2014 si připsal tři body (1+2).

"Dobrý tým, trenéři a plán, kterým se snadno řídíte. Máme zcela jasno v tom, jak musíme hrát. Obzvlášť vám pomůže takový dobrý parťák, jakým je Morgan Reilly. Nevěděl jsem, co tady můžu od médií a hokeje očekávat, mám radost, jak všechno funguje," řekl devětadvacetiletý Muzzin.

Jeho bývalý tým Los Angeles zdolal New York Rangers 4:3 v prodloužení. Dvě branky a nahrávku zaznamenal centr Kings Adrian Kempe, o rozhodující gól se postaral Tyler Toffoli.

Výsledky:

Toronto - Anaheim 6:1 (0:0, 3:0, 3:1)
Branky: 34. a 55. Johnsson, 24. Tavares, 40. Muzzin, 44. C. Brown, 47. W. Nylander - 43. Rakell. Střely na branku: 44:25. Diváci: 18 858. Hvězdy zápasu: 1. Muzzin, 2. Johnsson, 3. Andersen (všichni Toronto).

Dallas - Arizona 5:4 (1:1, 0:1, 4:2)
Branky: 24. Hintz, 43. Klingberg, 44. Faksa, 44. Janmark, 53. Seguin - 9. Ekman-Larsson, 30. Connauton, 47. Hinostroza, 48. Galchenyuk. Střely na branku: 29:42. Diváci: 17 996. Hvězdy zápasu: 1. Jamie Benn, 2. Seguin (oba Dallas), 3. Galchenyuk (Arizona).

Philadelphia - Vancouver 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)
Branky: 19. Couturier, 24. Voráček - 26. Boeser. Střely na branku: 30:42. Diváci: 18 671. Hvězdy zápasu: 1. Hart, 2. Voráček, 3. Couturier (všichni Philadelphia).

NY Rangers - Los Angeles 3:4 v prodl. (1:1, 1:0, 1:2 - 0:1)
Branky: 9. Kreider, 21. Zibanejad, 50. McQuaid - 18. a 60. A. Kempe, 46. Kopitar, 61. Toffoli. Střely na branku: 27:30. Diváci: 16 233. Hvězdy zápasu: 1. A. Kempe, 2. Toffoli (oba Los Angeles), 3. Zibanejad (Rangers).

Zdroj
ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články