Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Voráček si zahraje v Utkání hvězd v týmu s Eliášem

Columbus Čeští útočníci Jakub Voráček z Philadelphie a Patrik Eliáš z New Jersey se potkají v Utkání hvězd NHL v Columbusu v bílém dresu Týmu Toews. Vybrali si je v draftu kapitán Jonathan Toews s asistenty Ryanem Getzlafem a Rickem Nashem. Další český forvard Radim Vrbata z Vancouveru si zahraje za Tým Foligno, který si vybral z nováčků i Jiřího Sekáče z Montrealu. Ten zasáhne jen do dnešních dovednostních soutěží, v nedělní exhibici už černý dres s logem All Star Game neoblékne.

Ilustrační foto

Hokejisté se při pátečním výběru týmů na draftu dobře pobavili a užili si hodně zábavy. Hlavní postavou se stal kanonýr Alexandr Ovečkin z Washingtonu. Naoko jej zlákala představa ceny útěchy od sponzora akce a ve snaze získat nový vůz Honda Accord pro poslední hráče draftu z obou týmů loboval v hledišti s nápisem: "Chci být poslední. Potřebuji auto."

Stavitelé týmů superhvězdu s ročním příjmem deset milionů dolarů dlouho napínali. Kapitán Nick Foligno s asistenty Drewem Doughtym a Patrickem Kanem ale po Ovečkinovi sáhli v 17. kole jako po třetím hráči od konce. Ovečkin se zklamaně zahleděl ke stropu, povzdechl si a řekl do kamery: "Proč?" Foligno na něj křikl: "Hele, Ovie, to auto si kup." "Šťastlivci" se stali Ryan Nugent-Hopkins z Edmontonu a nováček Filip Forsberg z Nashvillu.

Hráčský draft pro Utkání hvězd NHL
zdroj: AP autor: Gene J. Puskar

"Loboval, aby byl poslední a dostal auto. Proto jsme měli v plánu, že půjde třetí od konce bez ohledu na to, co se bude dít," prohlásil Doughty a k tiché dohodě se vyjádřil i z druhé strany Nash. "Chtěl auto, ale zdá se, že on vždycky dostane, co si zamane. Ať už jsou to góly nebo trofeje Rocket Richard. Kapitáni to proto takhle naplánovali," komentoval nevyslyšené přání Ovečkina, který získal cenu pro nejlepšího střelce NHL čtyřikrát včetně minulých dvou sezon.

Brankář Roberto Luongo z Floridy se zase snažil prosadit do Toewsova týmu, protože jeho děti prý mají rády spíše bílé dresy. Dočkal se už v šestém kole. Rozhodovalo ale prý hlavně to, že má "nejvíce gelu na vlasech." "To není gel. To je přírodní olej," smál se Luongo.

Nationalwide Arena v Columbusu
zdroj: AP autor: Gene J. Puskar

Jedničkou výběru se stal Folignův spoluhráč z pořádajícího Columbusu Ryan Johansen. Toewsův tým si vybral nejdříve Phila Kessela z Toronta. V roce 2011 v Carolině přišel na řadu až poslední, proto mu tentokrát chtěli udělat radost. Přesto se ale Kessel představí na opačné straně. Kapitáni se totiž dohodli na jeho výměně za Tylera Seguina.

"Udělali jsme to s těžkým srdcem. Nečekali jsme, že k tomu dojde, ale stalo se to hrozně rychle. Musíme se s tím vyrovnat. Je to součást byznysu. Někdy se musíte rozloučit s hráči, které máte rádi. To je tento případ," parodoval Toews fráze zástupců klubů po výměnách, které často doprovázejí klasický draft NHL.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články