Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Voráček se dvakrát trefil proti Pavelcovi a rozhodl o výhře

New York - Další skvělý večer v NHL prožil Jakub Voráček. Den poté, co čtyřmi asistencemi přispěl ke kanonádě Philadelphie proti Torontu, český útočník dvakrát pokořil krajana Ondřeje Pavelce v brance Winnipegu a výrazně se zasloužil o vítězství Flyers 4:3 v prodloužení. Voráček tak nadále vede tabulku kanadského bodování.

Radost Jakuba Voráčka v utkání s Winnipegem
zdroj: AP autor: Trevor Hagan

Pětadvacetiletý kladenský kanonýr už po 46 sekundách první třetiny otevřel skóre utkání, když při rychlém přečíslení dva na jednoho zužitkoval přihrávku od Clauda Girouxe a překonal Pavelce střelou do protipohybu. Winnipeg pak i díky jedné asistenci Michaela Frolíka do konce druhé třetiny otočil skóre na 3:1.

Jenže v poslední dvacetiminutovce vymazal manko dvěma zásahy Vincent Lecavalier a už po deseti sekundách prodloužení rozhodl o výhře "Letců" svou druhou trefou Voráček, který se zmocnil puku u zadního mantinelu, vyjel před branku a protlačil kotouč za Pavelcova záda.

"Měli jsme zápas pod kontrolou a pak najednou dostaneme dva góly. Měli bychom být schopni to vzadu zavřít a dovést zápas do vítězného konce," zlobil se Pavelec. "Ztratili jsme dnes cenný bod. Těžká porážka," dodal český gólman, jehož mohlo těšit, že Jets bodovali pojedenácté z posledních dvanácti zápasů.

V brance Flyers prožil vítězný debut v NHL Rob Zepp, který se dočkal zápasu v nejprestižnější lize světa v 33 letech. Německý reprezentační gólman, jenž posledních šest sezon chytal za Eisbären Berlín, je tak nejstarším gólmanem v NHL, který vychytal výhru při premiéře od dob Hugha Lehmana, jenž v sezoně 1926/27 naskočil do NHL dokonce až jako čtyřicátník.

"Za stavu 1:3 jsme pořád neztráceli naději. V kabině jsme si po druhé třetině řekli, že musíme zachovat klid. A ve třetí třetině jsme výborně bruslili a drželi soupeře pod tlakem," uvedl Voráček, jenž byl vyhlášen druhou hvězdou večera.


Český útočník si navíc udržel první místo v kanadském bodování o dva body před Tylerem Seguinem z Dallasu, jenž dvěma góly a jednou asistencí přispěl k výhře Stars 6:5 po nájezdech v Edmontonu. Na vítězství Dallasu, který ještě na konci druhé třetiny prohrával 2:5, se dvěma asistencemi podílel také Aleš Hemský, jenž předtím přes deset let válel právě v dresu Oilers.

Stars tak vyhráli čtvrtý zápas v řadě, z toho potřetí za sebou na soupeřově ledě. "Zatím to je povedený venkovní trip," usmíval se Seguin, jenž byl také jedním ze tří úspěšných střelců Dallasu v nájezdech, které nakonec rozhodl až v osmé sérii Shawn Horcoff. "Za stavu 2:5 to byl trošku okamžik pravdy a ve třetí třetině jsme otestovali sami sebe. V předchozích zápasech jsme také několikrát prohrávali o jeden gól, ale nebyli jsme dostatečně dobří na to, abychom si vynutili vyrovnání. Dnes jsme ve třetí třetině dominovali," dodal Seguin.

Podruhé za sebou se objevil v brance Detroitu Petr Mrázek, jenž po zranění týmové jedničky Jimmyho Howarda dochytal páteční duel s Islanders (1:2). V neděli už byl v utkání s Coloradem mezi tyčemi od začátku a dlouho držel čisté konto i naděje Red Wings na vítězství. Nakonec však domácí prohráli 1:2 po nájezdech.

Mrázek si připsal 22 úspěšných zákroků a překonal ho až v 56. minutě v přesilové hře Erik Johnson, který vyrovnal na 1:1. V penaltovém rozstřelu pak český gólman inkasoval hned z prvních dvou nájezdů, pak byl šestkrát v řadě úspěšný, než v deváté sérii zařídil zisk bonusového bodu pro soupeře Jarome Iginla.

Hlavní hvězdou zápasu byl zvolen Mrázkův protějšek Calvin Pickard, který zneškodnil 34 střel a sedm z devíti nájezdů. "Byl to vzrušující zápas a napínavý rozstřel. Je samozřejmě krásné být na straně vítězů. Snažil jsem se být hlavně trpělivý, protože Detroit má řadu šikovných hráčů," uvedl Pickard.

Detroit si připsal šestou porážku v řadě a důvod je všem jasný - mizerná koncovka. Red Wings totiž během černé šňůry vstřelili dohromady jen šest gólů. "V zakončení se nám teď nedaří," konstatoval trenér Mike Babcock. "Musíme zase najít cestu, jak dávat góly. Máme přitom spoustu šancí, ale puky nekončí v brance," pokrčil rameny Babcock.

Výsledky NHL

Detroit - Colorado 1:2 po sam. nájezdech (0:0, 0:0, 1:1 - 0:0) Branky: 45. Dacjuk - 56. Johnson, rozh. nájezd Iginla. Petr Mrázek odchytal za Detroit celý zápas, z 23 střel inkasoval 1 gól a úspěšnost zásahů měl 95,7 procenta. Střely na branku: 35:23. Diváci: 20 027. Hvězdy utkání: 1. Pickard (Colorado), 2. Dacjuk (Detroit), 3. Johnson (Colorado).

Edmonton - Dallas 5:6 po sam. nájezdech (1:2, 4:1, 0:2 - 0:0) Branky: 3. a 34. Hall, 23. a 30. Arcobello, 21. Purcell - 7. a rozh. nájezd Horcoff, 41. a 50. Seguin (na druhou Hemský), 11. E. Cole (Hemský), 40. Jamie Benn. Střely na branku: 29:45. Diváci: 16 839. Hvězdy utkání: 1. Hall (Edmonton), 2. Seguin (Dallas), 3. Arcobello (Edmonton).

Winnipeg - Philadelphia 3:4 v prodl. (2:1, 1:0, 0:2 - 0:1) Branky: 7. Halischuk, 8. Byfuglien, 22. Perreault (Frolík) - 1. a 61. Voráček, 47. a 57. Lecavalier. Ondřej Pavelec odchytal za Winnipeg celý zápas, z 23 střel inkasoval 4 góly a úspěšnost zásahů měl 82,6 procenta. Střely na branku: 28:23. Diváci: 15 016. Hvězdy utkání: 1. Perreault (Winnipeg), 2. Voráček, 3. Laughton (oba Philadelphia).

NY Rangers - Carolina 1:0 (1:0, 0:0, 0:0) Branka: 5. McDonagh. Střely na branku: 31:18. Diváci: 18 006. Hvězdy utkání: 1. Talbot (NY Rangers), 2. Chudobin (Carolina), 3. McDonagh (NY Rangers).

Chicago - Toronto 4:0 (2:0, 0:0, 2:0) Branky: 16. Rundblad, 20. Versteeg, 50. P. Kane, 52. Toews. Střely na branku: 34:31. Diváci: 22 131. Hvězdy utkání: 1. P. Kane, 2. Sharp, 3. Raanta (všichni Chicago).

Boston - Buffalo 4:3 v prodl. (1:0, 1:2, 1:1 - 1:0) Branky: 6. a 59. Hamilton, 36. Kelly, 63. Eriksson - 27. Meszároš, 35. Ristolainen, 42. Schaller. Střely na branku: 37:28. Diváci: 17 565. Hvězdy utkání: 1. Eriksson, 2. Hamilton (oba Boston), 3. Schaller (Buffalo). 

Zdroj
ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články