Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Vladaře přes léto cepuje i Jágr. Snad letos v NHL šanci už dostanu, věří

Přípravu tráví v Kladně, kde chytá i střely Jaromíra Jágra. To vše, aby se brankář Daniel Vladař dobře nachystal na boj o NHL, kde se zatím dostal jen na lavičku. "Doufám, že tu šanci dostanu," věří na reprezentačním kempu.

Daniel Vladař
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

Vladař prošel všemi mládežnickými reprezentačními kategoriemi a letos se dočkal pozvánky i do A-týmu, byť zatím jen na letní přípravný kemp. Už jen tuto příležitost ale zanedlouho dvaadvacetiletý talent velmi ocenil.

"Už je to pár let, co jsem neměl možnost obléknout reprezentační věci. Takže po těch třech čtyřech letech jsem se samozřejmě nemohl dočkat. A byl jsem rád, že jsem jednak dostal příležitost, ale i za to, že mi v klubu vyšli vstříc," uvedl Vladař.

Bylo na něm patrné, jak si váží toho, že je stále v hledáčku reprezentace. "Samozřejmě mě to moc těší. Tím, že tady člověk stráví tři měsíce v roce, je to léto hektické a strašně rychle uteče. Je pak příjemné vědět, že se o mně pořád ví. Jsem rád, že na mě nezapomněli," řekl Vladař.

Je nám líto, video expirovalo.
Kouč Říha chtěl mít v Jihlavě nejlepší české mladíky, ale neuspěl

V zámoří jeho účasti v Jihlavě nijak nebránili. "Proběhlo to docela rychle, jen se ptali, zda jsem zdravý a připravený. Dostal jsem jen nějaké instrukce s tím, že se mi ozvou. Do dvou dnů se pak ozvali, že úplně v pohodě, jen mi řekli, ať jsem pak hlavně připravený na hlavní kemp," přiblížil Vladař.

Přes léto se připravuje s Kladnem, kde působil před odchodem do zámoří v roce 2015. "Vždy když se vrátím, jsme hned ve styku a mohu s nimi trénovat, navíc jsem normálně v kabině, což je super," podotkl Vladař.

Z poslední sezony v zámoří má dobrý pocit. "Byla to hodně důležitá sezona z pohledu té smlouvy, z níž mě čeká poslední rok. Bylo důležité zlepšovat se nejen jako gólman, ale vybudovat si i nějakou pozici hlavně na farmě, takže jsem se o to snažil. A myslím, že se mi to i povedlo. Měl jsem možnost nakouknout na pár zápasů nahoru. Nedostal jsem sice šanci v NHL, ale doufám, že když teď přijedu připravený na ten kemp v září, tak si udělám ještě o něco lepší jméno a tu šanci pak dostanu," věřil Vladař.

Už jen obléknout na sebe dres prvního týmu Bruins a zažít atmosféru NHL bylo pro něj velkým zážitkem. "Když člověk začínal s hokejem, měl právě tento cíl - dostat se do NHL. Už jsem v zámoří nějaký ten rok a furt na to čekám, ale pořád pro to dělám maximum, aby to vyšlo," řekl Vladař.

Na smůlu jiných nespoléhal. "Na jednu stranu to tak někdy může být, že se jednička zraní, ale na tu druhou věřím hlavně tomu, že když člověk přeje dobré ostatním, tak se mu dobré vrátí. Takže jsem určitě nevstával každé ráno s přáním, aby se někdo zranil. Koukám samozřejmě i nahoru, ale hlavně pod sebe na nohy, abych nikde nezakopával. Snažím se, abych byl připravený, když tu šanci dostanu," prohlásil Vladař.

Krejčí s Pastrňákem jako pomocníci

V kontaktu byl s Davidy Pastrňákem i Krejčím. "Oba jsou to super kluci, kteří tam už mají něco odehraného. Jsou v klubu doma, a kdykoliv jsem přišel, tak se snažili, abych se cítil dobře. Radili mi se vším možným, za což jsem hrozně rád. Jsou tam navíc i Zdeno (Chára) s Jarem (Halákem), kteří nám byli také nápomocni," řekl Vladař.

Ocenil i to, jak se k němu chovala finská brankářská hvězda Tuukka Rask. "Je to pohodář, kterého jen tak něco nevykolejí. Už je tam také nějaký ten pátek. A byl skvělý i vůči mně, v tréninku jsme se stihli občas i pobavit, ale hlavně jsem ho sledoval, jak se připravuje na zápasy a podobně, abych se co nejvíc naučil," přiblížil Vladař.

S týmem byl dlouho i během play-off, v němž zůstali Bruins těsně pod vrcholem. "Měl jsem pak nějaké zranění, takže před tou finálovou sérií mě poslali domů, ale ta tři kola jsem s nimi prožil," řekl Vladař.

Před sebou má poslední rok z tříleté nováčkovské smlouvy. Start v NHL by se mu v tomto ohledu hodil, ale věří, že i bez něj by si mohl vysloužit prodloužení kontraktu. "Je to otázka na trenéry a manažery, já se snažím být co nejlépe připravený a odvést to nejlepší. Kdyby to v sezoně ani tentokrát nevyšlo, pořád budu věřit, že ve mně něco vidí a nabídnou mi pak smlouvu na další roky, kdy to budu moci dokázat," prohlásil Vladař.

Zaječí úmysly do Evropy nemá. "Každý hráč má nějaká zadní vrátka, o nichž tuší, ale určitě to není tak, že bych přijel do Česka a chtěl zjišťovat, kdo, za kolik a podobně. Jen se snažím dělat svou práci na maximum a potom, co se stane, to se stane," řekl Vladař.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články