Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
MS v dráhové cyklistice 2024

Vladař zajistil Flames alespoň bod, Jiříček asistoval

Jedenadvaceti zákroky přispěl alespoň k bodovému zisku svým výkonem v brance Calgary Daniel Vladař. Za svůj výkon na ledě Seattlu byl zvolen třetí hvězdou zápasu. Asistence Davida Jiříčka neodvrátila prohru Columbusu s Minnesotou 1:3. První start v letošní sezoně zaznamenal vedle Jiříčka i Matěj Blümel, který se radoval z výhry 4:1 nad Oilers.

Daniel Vladař
zdroj: Reuters

Vladař si připsal výhry v Edmontonu (4:1) i Vancouveru (6:5 v prodloužení) a také ve třetím startu sezony držel Calgary ve hře o vítězství. V Seattlu, který v předchozích dvou zápasech nasázel třináct gólů, inkasoval v základní hrací době jen jednou. V přesilové hře pět na tři jej překonal ve 33. minutě Chandler Stephenson střelou bez přípravy z pravého kruhu a vyrovnal na 1:1. Prodloužení rozhodl už po 47 sekundách Jordan Eberle švihem z mezikruží.

"Těžko se vyhrává, když jste tak často vylučovaní," povzdechl si kapitán Calgary Mikael Backlund po první porážce mužstva v sezoně. Kanadský tým posbíral v zápase šest dvouminutových trestů, z toho čtyři v prostřední části. "Na konci první třetiny jsme skórovali, ale ve druhé jsme vyloučeními vypadli z role," uvedl.

Seattle – Calgary 2:1 v prodl. (0:1, 1:0, 0:0 – 1:0)

Branky: 33. Stephenson, 61. Eberle – 20. Coleman. Střely na branku: 23:22. Daniel Vladař odchytal za Calgary celý zápas, inkasoval dva góly z 23 střel a úspěšnost zásahů měl 91,3 procenta. Diváci: 17 151. Hvězdy zápasu: 1. Eberle, 2. Daccord (oba Seattle), 3. Vladař (Calgary).

Další čeští gólmani plnili v sobotním programu NHL roli náhradníků. Petr Mrázek při prohře Chicaga 2:4 s Buffalem, Karel Vejmelka kryl záda Colinu Ingramovi, který přispěl 22 zákroky k vítězství Utahu 2:1 v prodloužení nad Bostonem. Rozhodující gól vstřelil Michael Kesselring těsně po konci přesilové hry, přičemž David Pastrňák se po vypršení svého trestu nestihl zapojit do hry.

Chicago – Buffalo 2:4 (0:2, 2:1, 0:1)

Branky: 27. a 33. C. Smith – 9. T. Thompson, 12. Malenstyn, 39. Peterka, 60. McLeod. Střely na branku: 37:22. Diváci: 18 773. Hvězdy zápasu: 1. C. Smith (Chicago), 2. Peterka (Buffalo), 3. Reichel (Chicago).

Jiříček se v předchozích utkáních nevešel do sestavy a v prvním utkání sezony strávil na ledě zhruba jedenáct a půl minuty. Při gólu zastavil na obranné modré čáře akci Minnesoty a z následného protiútoku připravil Jegor Činachov v 59. minutě o čisté konto Filipa Gustavssona, první hvězdu utkání. Wild získali klíčový náskok v úvodu třetí třetiny, kdy po akcích Kirilla Kaprizova (1+1) odskočili na 3:0.

Do prvního utkání sezony naskočil i Matěj Blümel, který hrál ve čtvrtém útoku Dallasu. Na ledě strávil osm minut, dvakrát vystřelil a nakonec se radoval z výhry 4:1 nad Edmontonem. V repríze finále Západní konference vstřelil první dva góly utkání Matt Duchene, přičemž skóre otevřel ve 40. minutě.

Nashville podlehl doma Detroitu 2:5 a poprvé odstartoval sezonu pěti prohrami v základní hrací době. Predators nepomohla ani první trefa letní posily Stevena Stamkose, který na začátku třetí třetiny vyrovnal na 2:2. Nerozhodný stav zlomil ve 44. minutě Andrew Copp, který v zápase skóroval dvakrát. Predators jsou v soutěži poslední, jako jediní nebodovali.

Na opačném pólu tabulky je New Jersey, které ale odehrálo více zápasů než ostatní díky startu v Praze. V sobotu podlehlo Washingtonu 5:6 v prodloužení, k výhře nevedl ani klubový rekord Nico Hischiera, který skóroval dvakrát během deseti sekund. Jeho spoluhráč Ondřej Palát si připsal dva záporné body.

Na druhé straně se střelecky prosadil poprvé v sezoně Alexandr Ovečkin, jemuž na vyrovnání rekordu v počtu gólů v NHL schází 40 tref. O vítězství Washingtonu rozhodl svou druhou brankou v utkání Tom Wilson.

Stejně jako Palát si připsal dva záporné body i Martin Nečas při prohře Caroliny 3:4 v St. Louis. Naopak Filip Hronek byl na ledě u dvou tref Vancouveru, který vyhrál na ledě Philadelphie 3:0. Spoluhráč českého obránce Tyler Myers ozdobil tisící start v soutěži přihrávkou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články