Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Český pohár Skupiny ČEZ Veltrusy

Velká posila Las Vegas. Šipačov končí v Petrohradu a posílí nováčka NHL

Las Vegas – Ve třiceti letech si odbude velkou premiéru v NHL. Vadim Šipačov, dlouholetá opora Čerepovce a Petrohradu, od příští sezony posílí nováčka zámořské hokejové soutěže Las Vegas. Golden Knights s ruským mistrem světa z roku 2014 podepsali dvouletou smlouvu na devět milionů dolarů. Šipačov je druhým hráčem nového klubu. Prvním se stal před dvěma měsíci centr Reid Duke, který působil v juniorské WHL v Brandonu.

Vadim Šipačov
zdroj: Reuters autor: Maxim Shemetov

"Vadim je velice šikovný tvůrce hry, který má za sebou skvělou kariéru v Kontinentální lize. Vyhrál dvakrát KHL, patřil poslední dvě sezony mezi lídry produktivity a slavil úspěchy na mezinárodní scéně s Ruskem. Věříme, že bude platným hráčem v NHL," uvedl generální manažer Vegas George McPhee o hráči, který nechybí ani v současné nominaci Ruska na MS.

Šipačov si v uplynulé sezoně připsal v základní části KHL v 50 zápasech 76 bodů za 26 branek a 50 asistencí. Skončil třetí v produktivitě, pátý mezi střelci a druhý v pořadí nahrávačů. V play-off se podílel na zisku Gagarinova poháru 19 body za čtyři góly a 15 přihrávek ze 17 duelů.

Celkem má bývalý hráč Čerepovce v KHL na kontě 527 utkání a 481 bodů za 159 gólů a 322 asistencí. V barvách Ruska se chystá na čtvrtý start na mistrovství světa za sebou a v Kolíně nad Rýnem a Paříži se bude snažit rozšířit kompletní sbírku medailí.

Vedle zlata z Minsku získal Šipačov v roce 2015 stříbro v Praze a loni v Moskvě dosáhl na bronz. Na světových šampionátech si připsal v 27 utkáních 34 bodů za 13 branek a 21 asistencí. Startoval i na loňském Světovém poháru v Torontu a ve dvou duelech zaznamenal jednu přihrávku.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články