Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EL a EKL UEFA 2023/2024

Vegas v problémech. Výměna Dadonova byla zrušena a klub má potíže s platovým stropem

Dvoudenní napjaté čekání ohledně transakce s Jevgenijem Dadonovem je u konce, ale pro ambiciózní klub z Las Vegas se špatným koncem. Výměna ruského hráče Golden Knights do Anaheimu neprošla u vedení NHL a Vegas si tak musí třiatřicetiletého útočníka ponechat.

Jevgenij Dadonov v dresu Vegas
zdroj: Reuters autor: Sergei Belski

O co se v kauze jednalo? Dadonov měl ve smlouvě klauzuli, že nemůže být do určitých týmů bez jeho svolení vyměněn. Při trejdu v poslední den uzávěrky přestupů však na to nebyl brán zřetel.

Podle zámořských médií však představitelé Vegas ani Anaheimu o existenci seznamu deseti "zakázaných" klubů nevěděli. Byli na to upozorněni až při registraci výměny Dadonova za obránce Johna Moorea, volbu v draftu a zbývající část smlouvy bývalého útočníka Ryana Keslera.

Kauzu okolo Dadonova a otázku zneužívání starých kontraktů v NHL probíral Hokej fokus podcast:

O zrušení výměny NHL rozhodla po téměř dvoudenním jednání s hráčskou asociací NHLPA. "Rozhodnutí respektujeme a vítáme Jevgenije zpátky v týmu," napsalo Vegas na sociální síti Twitter.

Dadonov se tak chtě nechtě musí vrátit zpátky do týmu, který ho potřeboval vyměnit, aby si ulevil v už tak nabitém rozpočtu.

Golden Knights kvůli překročení platového stropu nemohou využít veškeré hráče ze soupisky a všechny klíčové opory, které jsou nyní na listině dlouhodobě zraněných, nebudou moct do konce základní části nasadit. Klub z Vegas přitom balancuje na hraně play-off a aktuálně ztrácí z devátého místa na osmou, tedy poslední postupovou příčku bod, má však o čtyři zápasy navíc.

Zdroj
ČT sport, ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články