Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Vegas nevyužilo první "mečbol", naděje Dallasu na finále oživili Robertson s Pavelskim

Po pěti vítězstvích za sebou v play-off se hokejisté Vegas museli sklonit před soupeřem. Na ledě Dallasu prohráli 2:3 po prodloužení a nevyužili první postupový "mečbol", ale ve finále Západní konference NHL vedou 3:1 na zápasy. Golden Knights načal dvěma brankami Jason Robertson, rozhodující gól vstřelil v čase 63:18 Joe Pavelski.

Jason Robertson z Dallasu střílí gól do sítě Vegas
zdroj: REUTERS

Hokejisté Vegas vykročlili za druhým postupem do finále Stanley Cupu rázně a v 5. minutě se zásluhou Williama Karlssona dostali do vedení. Švédský forvard využil nabídku Reillyho Smitha a vstřelil osmý gól v letošním play-off.

Dallas však odpověděl ještě v první třetině. V 16. minutě se na brankovišti výborně zorientoval Robertson, který ze vzduchu dorazil do sítě vyražený puk. "Hráli jsme mnohem rychlejší hokej než v prvních třech zápasech. V útočném pásmu jsme dobře drželi puk, rotovali jsme a z toho plynuly závary a šance," pochvaloval si Robertson.

Také ve druhé třetině se jako první prosadili Golden Knights. V polovině základní hrací doby je poslal do vedení Jonathan Marchessault. Domácí nicméně znovu dokázali odpovědět a opět u toho byl Robertson. Třiadvacetiletý forvard i podruhé dobře zapracoval na brankovišti a dal šestý gól v play-off.

Ve třetí třetině branka nepadla – o vítězi proto potřetí v sérii rozhodlo až prodloužení. V něm se poprvé radovali hráči Dallasu. Důležitou výhru po finské přesilovkové souhře mezi Roopem Hintzem a Mirem Heiskanenem vystřelil veterán Pavelski. V play-off dal již 73. branku a stal se tak nejlepším střelcem ve vyřazovacích bojích mezi aktivními hráči.

Hintz v play-off zaznamenal už 24 bodů a vládne produktivitě s tříbodovým náskokem před Matthewem Tkachukem z Floridy.

Oettinger zpět mezi tyčemi

Po nevydařeném třetím střetnutí a střídání v 8. minutě se do branky Stars vrátil Jake Oettinger. Kryl 37 střel a výrazně pomohl k prodloužení série. "Jake skvěle odpověděl na svůj úterní výkon. Drží nás celou sezonu a opět to potvrdil. Myslím, že jsme od něj ještě neviděli to nejlepší. Teprve se zahřívá," chválil gólmana trenér Peter DeBoer.

Dallas je však pořád v těžké situaci. Pokud si chce zahrát čtvrté finále Stanleyova poháru v klubové historii, musí zvládnout ještě tři zápasy a jako teprve pátý tým v dějinách otočit sérii ze stavu 0:3.

"V play-off je velmi tenká hranice mezi úspěchem a neúspěchem. Můžete odehrát tři dobrá utkání a prohrávat v sérii 0:3. Stejně jako v našem případě stačí pár proher v prodloužení. Nezbývá nám než pokračovat v naší hře. Uvidíme, kam to povede. Naší výhodou je, že s každým dalším úspěchem můžeme nahlodat soupeřovu psychiku," zakončil Pavelski.

Finále Západní konference play-off NHL – 4. zápas:

Dallas – Vegas 3:2 v prodl. (1:1, 1:1, 0:0 - 1:0)
Branky:
16. a 38. J. Robertson, 64. Pavelski – 5. W. Karlsson, 31. Marchessault. Střely na branku: 42:39. Diváci: 18 532. Hvězdy zápasu: 1. J. Robertson, 2. Pavelski (oba Dallas), 3. A. Hill (Vegas). Stav série: 1:3.

Zdroj
ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články