Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Vaněček k arbitráži nepůjde. S New Jersey se domluvil na smlouvě na tři roky

Arbitráž se nekoná. Tedy alespoň v případě brankáře Vítka Vaněčka. Český gólman se s New Jersey, jež ho před deseti dny získalo z Washingtonu, domluvil na tříleté smlouvě. Celkem si vydělá 10,2 milionu dolarů (zhruba 250 milionů Kč), v průměru 3,4 milionu dolarů za rok.

New Jersey získalo šestadvacetiletého odchovance Havlíčkova Brodu výměnou za práva výběru ve 2. a 3. kole letošního draftu v Montrealu. Devils zase získali od Capitals místo ve druhém kole.

Vedení Devils očekává, že se Vaněček popere o roli brankářské jedničky s Mackenziem Blackwoodem, jenž vstoupí do posledního roku svého kontraktu s platem jen o málo vyšším, než nyní dostal jeho konkurent. "Bylo pro nás důležité najít gólmana, jenž bude hladový po roli jedničky, aby se oba brankáři nutili k co nejlepším výkonům," uvedl generální manažer New Jersey Tom Fitzgerald.

Vaněček se na výzvu těší. "Mám možnost odchytat tu hodně zápasů a jsem za to rád. Budu bojovat s Mackenziem, přesně to potřebuju. Každý zápas musíte co nejvíce pomoci týmu a předvést se koučům. Kdo bude lepší, ten bude jednička," řekl český gólman, jenž se v minulé sezoně v Capitals dělil o brankoviště s Rusem Iljou Samsonovem.

Vaněček byl chráněným volným hráčem poté, co mu vypršel tříletý kontrakt na 2,15 milionu dolarů. V uplynulé sezoně, kdy měl plat 750 tisíc dolarů, odchytal za Washington v základní části 42 zápasů s průměrem 2,67 obdržené branky a úspěšností zákroků 90,8 procenta, čtyřikrát udržel čisté konto. V play-off měl ve dvou duelech průměr 4,2 gólu a úspěšnost 86,3 procenta.

V NHL debutoval Vaněček v ročníku 2020/21 po čtyřech sezonách strávených na farmách v Hershey v AHL a v týmu South Carolina Stingrays v ECHL. V NHL má na kontě 79 utkání s průměrem 2,68 gólu, úspěšností 90,8 procenta a vychytal šest nul. Ve třech zápasech play-off má průměr 4,35 a úspěšnost 85,5 procenta.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články