Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olga Fikotová

V O2 areně začal kariéru ve Slavii, teď tam zavítá se Sharks. Bude to zážitek, těší se Hertl

Prožije si to, co Jakub Voráček nebo Dominik Kubalík. Reprezentační útočník Tomáš Hertl si zahraje v úvodu sezony NHL v Praze. Právě jeho tým San Jose Sharks se totiž ve dvou zápasech představí v jeho rodném městě 7. a 8. října na ledě O2 areny proti Nashville Predators.

Je nám líto, video expirovalo.
Hertl se těší na zápas NHL v Praze, Rittich ho jistý nemá

"Mám obrovskou radost a už se hrozně moc těším, až si budu moct zahrát v Praze, kde jsem vyrůstal," řekl Hertl v nahrávce agentury Sport Invest, jež ho zastupuje. "Vrátím se na stejný stadion, kde jsem začal hrát profesionální hokej za Slavii, teď tam budu hrát zápasy NHL. Zahrát si doma v Praze bude neskutečný zážitek," uvedl osmadvacetiletý útočník.

Spoluhráči už vyzvídali, co je čeká. "Kluci už se ptali. Pár kluků jsem měl na svatbě, Burnsie (obránce Brent Burns) tam byl na mistrovství světa, takže někteří už trošku vědí a ledacos znají. Ale určitě se budou ještě vyptávat, kam zajít, co vidět a v Praze nevynechat," řekl Hertl.

"Někteří kluci hráli ve Švédsku a všichni určitě ocení, že si zahrajeme v Praze. Řada z nich se jen tak do Evropy nedostane. Takhle se podívají zase do nové země a bude to pro ně velký zážitek," mínil.

Sám má o důvod víc, proč si vyhodnotit nedávný podpis osmileté smlouvy jako dobré rozhodnutí. Barvy Sharks hájí od svého vstupu do NHL v sezoně 2013/14 a patří mezi hlavní lídry mužstva. Při výsledcích kalifornského celku z poslední doby se však dlouho spekulovalo o tom, že by mohl působiště změnit.

"Zatím si ještě neumím pořádně představit, jaké to bude. Samozřejmě se strašně těším, ale budu muset také zařizovat spoustu věcí, lístky a bude to určitě trošku blázinec. Možná se budu pak i trochu těšit, až to bude všechno za mnou. Budou to důležité zápasy na začátku sezony, tak to budu muset omezit i s lístkama na rodinu a ty nejbližší. Nerad bych se pak stresoval, že jsem někoho vynechal," prohlásil Hertl.

Jméno soupeře pro pražské zápasy nijak neřeší. "Nad tím jsem vůbec nepřemýšlel, abych si nějak vybíral. Nashville bude těžký soupeř, který má v týmu také řadu evropských hráčů. Já jen doufám, že tam třeba zůstane i nadále Ríťa (brankář David Rittich). Nedávno jsme se viděli, když jsme proti nim hráli. Zatím neví, co bude dál, když mu končí smlouva, ale zahrát si proti sobě, to by bylo něco," uvedl.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články